Hur man installerar kylarslangar på en Ford Taurus

Den kylarslangar på Ford Taurus rutten kylvätska från motorn till kylaren och tillbaka till motorn i en kontinuerlig slinga. De är avgörande för en väl fungerande av kylsystemet i din Taurus. Tillverkade av gummi förstärkt med snöre eller annan fiber, kan slangarna röta och spricka med tiden. Detta kommer att leda till läckage och sänkta nivåer av kylmedel i systemet, vilket kommer att resultera i överhettning av motorn. Reservslangarna finns Formgjutna till rätt form och storlek för att passa din Taurus specifikt, vilket gör dem enkla att installera. Nya slangar är tillgängliga från Ford-återförsäljare eller auto delar butik. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger Wrench
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Taurus och ta bort kylarlocket, ställer den åt sidan för nu. Placera en stor drain pan under framsidan av din Taurus, precis under kylaren på passagerarsidan av bilen. Leta petcock värmeelementet drain på botten av kylaren på passagerarsidan av bilen.
2

Öppna petcock med en skiftnyckel eller handen om det inte är för hårt. Vrid den moturs tills kylvätskan börjar rinner i pannan under bilen. Låt kylvätskan rinna tills kylsystemet är tom, stäng sedan petcock och ta bort tråget från under bilen. Addera 3

Avlägsna slangklämman från varje ände av den övre kylarslangen , och göra samma sak för den nedre kylarslangen. Om de är fabriken fjäderklämmor behöver du en tång att pressa flikarna på klämmorna och skjut varje klämma mot mitten av slangarna. Om de är av skruvtyp klämmor, använd en skruvmejsel för att lossa dem och skjut dem mot mitten av slangen.
4

bort slangarna från kylaren, vrida änden som du drar loss . Avlägsna den motsatta änden av slangarna från motorn. Den övre slangen är fäst vid termostathuset på toppen av motorn, medan den nedre slangen är fäst vid utloppet av vattenpumpen. Kasta de gamla slangarna.
5

Installera den nya nedre slangen på utgången av vattenpumpen, skjuta det på kopplingen. Dra motsatta änden av slangen på det nedre fästet på kylaren. Installera två nya slangklämmor och dra åt dem med en skruvmejsel.
6

Installera den nya övre slangen från termostathuset, sedan på den övre montering av kylaren. Skjut slangen på rördelar med en lätt vridrörelse om den inte glider på utan motstånd. Montera två nya klämmor och dra åt dem med en skruvmejsel.
7

Flytta upp till motorrummet och fyll kylaren och kylsystemet med ny kylvätska som rekommenderas av tillverkaren. Fortsätt lägga kylvätska till systemet som nivån sjunker i kylaren. Det kommer att ta lite tid för kylmediet att fylla både kylaren och motorblocket.
8

Starta motorn och slå på värmen. När luften börjar blåsa varm, vända bilen av. Kontrollera kylvätskenivån när motorn har svalnat. Om nivån sjunkit mer än en tum, lägga vätska. Starta bilen med värmen igång och fortsätta denna process tills nivån stabiliseras och motorn är igång vid normal arbetstemperatur.
9

tillbaka locket på kylaren, stäng av motorn och stäng huven . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125864.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.