Miata Suffletten Instruktioner

Ta väl hand om din Miata suffletten är ett av de bästa sätten att bevara värdet och utseendet på din bil. Manuellt höja och sänka Miata cabriolet suffletten är lätt, men du måste ta steg i viss ordning för att se till att toppen själv och bakrutan inte skadas. Dessutom kan du höja och sänka nya Miata makten infällbar hardtop med att trycka på en knapp, men det finns ett rätt sätt att göra det. Sänkning en Miata sufflett

Rullade båda fönstren. Lås upp spärrarna att säkra toppen till toppen av vindrutan. De 1990-2005 Miatas kommer att ha två lås, ett övre vänstra och en övre högra. Alla modeller 2006 och nyare har en enda spärr som ligger i centrum där toppen möter vindrutan.

Packa fönstret vinyl tillbaka, om din Miata har en. Det är viktigt att packa upp vinyl fönstret när du låsa upp eftersom det avlastar spänningen på dragkedjan och du är mindre benägna att bryta dragkedjan. Om du har en topp med ett glasfönster, kommer det viker automatiskt med toppen.

Vik tillbaka suffletten och stäng spärrarna (1990 till 2005). För 2006 och nyare modeller, vik tillbaka "Z-fold" designen suffletten, som automatiskt lagrar sig bakom sätena, jäms med stammen och lås den på plats. Det tar inte upp något bagageutrymme.

Snap på stöveln, en anpassad lock som skyddar den vikta suffletten från smuts (1990 till 2005 års modeller). Kängan skyddar också den exponerade delen av den vikta topp från solskador. Om du inte har en start, kan du fortfarande köra din Miata uppifrån och ner utan det. De mjuka toppar på Miata modellerna 2006 till 2010 inte kräver en känga. Addera höja en Miata sufflett

Rullade båda fönstren. Öppna spärrarna på den vikta topp (1990 till 2005). Höj den vikta övre och föra framför den övre för att möta den övre delen av vindrutan. Zip upp vinyl fönster, om din Miata har en. Dra den övre tätt mot den övre delen av vindrutan. Lås spärrarna på vardera sidan om vindrutan. Rulla upp fönstren.

Lås upp och höja "Z-vikning" toppen så att framsidan av toppen möter övre av vindrutan (2006 och nyare). Lås spärren i centrum av den övre delen av vindrutan. Rulla upp fönstren.
Miata Ström Retractable Hard Top


Det tar bara 12 sekunder att höja eller sänka Miata makten infällbar hard top, som introducerades med 2007 års modell. Starta bilen eller vrid nyckeln till hjälpkraft. Kontrollera att transmissionen är i parken. Säkerhetsfunktioner kommer inte att tillåta dig att höja eller sänka suffletten om fordonet är i rörelse eller om det är i någon annan växel men parken.

Lås spärren i mitten av den övre delen av vindrutan. Tryck och håll in knappen med "top down"-symbolen ovanför radion i mitten av instrumentbrädan. Fönstren sänks automatiskt.

Du måste trycka in knappen under hela tiden toppen sänks eller annars den mekaniska processen avbryts. Vänta tills du hör en lång ljudsignal innan du släpper knappen. Toppen bör säkert stuvas undan i ett område bakom sätena och skyddas av ett bakre däck locket. Den lagrade hardtop tar inte upp något bagageutrymme.

Att höja den övre, tryck på knappen med "top up" symbol. Återigen, tryck och håll in knappen tills du hör en lång ljudsignal för att indikera att den mekaniska process för att höja den övre har slutförts. Lås mitten spärren för att fästa upp på vindrutan.
Tips och varningar

aldrig höja eller sänka en Miata mjuk sufflett eller makt infällbar hardtop i temperaturer 40 grader Fahrenheit (5 grader Celsius) eller lägre. För alla Miata modeller, sänk toppen långsamt och försiktigt för att undvika skador på den övre hårdvara och fönstret tillbaka. Spärrarna kan justeras på både mjuka suffletter och makt infällbara hårda toppar. Om din topp läcker, rosslande eller göra andra ljud, fråga din Miata återförsäljare eller betrodda mekaniker om spärrarna behöva justeras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125847.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.