Hur man kan förbättra MPG på en Astro Van

Chevy Astro är en tung passagerare och last van, som liknar en sport utility vehicle i storlek och specifikationer. Med tanke på dess storlek och kraftfull motor, använder detta fordon massor av bränsle för att fungera effektivt. Som en Astro ägare, kan täta resor till bensinstationen motivera dig att hitta sätt att förbättra din Astro genomsnittliga miles per gallon. Instruktioner
1

minska vikten på din van. Med stora fordon såsom lastbilar, stadsjeepar och lastbilar pickup, ägare tenderar att dra nytta av den mängd lagringsutrymme. Dock är varje extra kilo tyngd annan pundet att din motor fungerar att bära. Ju mer arbete som krävs från din motor drar mer bränsle det från bränsletanken för att fungera effektivt. Rensa din van från allt som inte är nödvändigt för att minska belastningen på motorn.
2

Kontrollera lufttrycket i däcken. Ett tungt fordon såsom Astro kräver rejäla däck som är ordentligt pumpade. Genom att kontrollera ditt lufttryck regelbundet, kan du identifiera läckor och skador och reparera dem innan de blir ett problem.
3

Utvärdera dina körvanor. Kraftfull acceleration efter starter och stopp använder extra gas. Genom att successivt trycka din gaspedal på varje acceleration och låta din motor för att långsamt bygga upp fart, kommer du att förbättra din genomsnittliga miles per gallon.
4

Använd farthållare när det är möjligt. Om din Astro van har denna funktion, använd den för att placera minimal belastning på motorn när du kör på uncrowded vägar eller på långa resor. Om du inte har farthållare, utrullning med en konstant hastighet förbrukar mindre bränsle än att ständigt påskynda och bromsa.
5

Ta din van i för rutinmässiga optimeringar. Under din Astro s TuneUp, kommer en mekaniker avgöra om din bil behöver ett oljebyte, nytt luftfilter eller andra reparationer som bidrar till förbättrad gas körsträcka. Du kanske behöver nya däck eller rotera dina befintliga däck. En trimmad-up Astro behöver mindre bränsle för att utföra upp till förväntningarna. Om motorn är ansträngande, kommer den att använda mer bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125841.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.