Gör det själv Frambroms på en 2000 Saab 9 5

Den 9-5 är en lyxbil från svenska biltillverkaren Saab och infördes 1997 som en ersättning för den populära 9000. Den 9-5 kombinerar lyx, stil och prestanda. Precis som alla andra Saab, 9-5s främre bromsarna är en mycket viktig komponent, och se till att den kan stoppas på ett säkert och effektivt sätt. Din 9-5s bromsar bör inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Detta kan göras genom en professionell Saab mekaniker för flera hundra dollar eller kan också göras av ägaren i ett par timmar i deras garage eller uppfart. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Gummiklubba
Momentnyckel
Nya bromsbelägg
Nytt eller återuppstått rotorer
Needle nosed tång
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för framhjulen med en rörtång eller en socket och ratchet. Palla upp 9-5 med domkraft. Placera pallbockar under den på rätt punkter och sänk ner den på pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

bort ställskruven som håller rotorn på navet. Spraya genomträngande smörjmedel på skruven och låt det dra i några minuter. Använd rätt storlek insexnyckeln för att ta bort skruven, noga med att inte ta ifrån.
3

Ta bort de två stora 19-mm bultar som fäster bromsoket till navet. Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller på en plattform av något slag så att den inte släpar i bromsledningen, vilket potentiellt kan skada linan.
4

Dra rotorn rakt ut i nav. Om det inte kommer för lätt, knacka på baksidan av det runt omkretsen med hammare tills den lossnar. Om det behövs spraya penetrerande smörjmedel i lug hålen och där rotorn är monterad på navet.
5

Rengör ny rotor (eller den gamla rotorn om du tog den till en verkstad som ska returneras) med broms renare och en ren, torr trasa. Skjut rotorn på navet. Sätt tillbaka ställskruven och dra åt den.
6

Dra kolven i bromsbelägget lite för att ge plats för de nya, tjockare dynor. Använd justerbara tång eller en C-klämma för att trycka kolven i bromsoket.
7

Avlägsna bromsok fjädern från bromsoket och de gamla elektroderna från bromsoket på ena sidan och bromsok oket på den andra sida. Montera de nya kuddar i samma orientering.
8

Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra bromsok fästbultarna till 86 Nm med en momentnyckel. Sätt tillbaka bromsok våren med spetstång.
9

tillbaka hjulen och hjulbultar. Sänk bilen bort av domkraften. Dra åt hjulen. Pumpa bromspedalen några gånger tills den känns fast igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125818.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.