Hur man byter ett bränslefilter i en 1998 Jeep

Bränslefiltret för 1998 Jeep Wrangler ligger ovanpå bränsletanken i den bakre delen av Jeep. Den fungerar som både ett bränslefilter och en bränsletrycksregulator. Filtret fäster till toppen av bränslepumpmodulen, och komma åt det kräver att du sänka bränsletanken. Filtret /regulatorn finns på vissa bildelar butiker samt återförsäljare Jeep. Kör Jeep tills bränsletanken är nästan tom innan du byter filtret /regulatorn. Saker du behöver
Jack
bit skrot trä
Hylsnyckelsats
Fuel line snabbkoppling verktyg
Wrench in
Små brytjärnet
Flat skruvmejslar (minst 2)
Visa fler instruktioner
1

Lossa bulten på den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och lossa kabeln.
2

Placera en domkraft under bränsletanken på din Jeep. Placera en stor träbit på domkraften för att hjälpa till att sprida trycket över tanken så det inte är bucklig.
3

Höj domkraften tills veden sitter mot tanken. Ta bort fästmuttrarna på J-bultar där tanken remmar fäster med en hylsa och spärrskaft. Dra tanken remmar ner och sänka tanken tills du har tillräckligt utrymme att arbeta på toppen av tanken.
4

bort bränsleledningen från filtret /regulatorn med en koppla redskap. Skjut bortkoppling verktyget i kontakten på linjen och skjut raden av filtret.
5

Ta bort hållaren klämman från toppen av filtret. Bänd bort klämmorna med ett litet spett eller skruvmejsel och kassera den.
6

Bänd filtret /regulatorn ur toppen av bränslepumpen modulen med två skruvmejslar (en på varje sida ) och kassera den. Ta bort packningen från toppen av tanken och kassera det liksom.
7

Montera en ny packning på tanken insatsen det nya filtret /regulatorn in i toppen av tanken. Tryck ned den tills du känner att den snäpper fast. Rikta in kopplingen bränsleledningen på filtret med pilen på toppen av tanken.
8

Installera en ny hållare klämma över filtret, trycka ner den tills flikarna på tankens lock i hålen på klippet. Fäst bränsleledningen och anslut snabbkoppling med en koppla verktyg. För in verktyget i frånskiljare och skjut linjen vidare till montering. Ta bort verktyget för att låta klippet för att låsa på plats.
9

Jack bränsletanken upp och placera tanken band under det. Skjut remmarna på J-bultarna och montera fästmuttrarna. Dra åt muttrarna med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
10

Avlägsna domkraften från under Jeep. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta Jeep för att kontrollera att installationen av det nya filtret /regulatorenheten var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125813.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.