Hur vill kolla en Solenoid

Få saker är mer frustrerande än att vrida på nyckeln för att starta bilen och finna att ingenting händer. Många bilägare tänker först på en eventuell urladdat batteri, men det finns faktiskt ett par andra potentiella problem - startmotorn eller solenoiden. Diagnostisera varför din bil inte startar är inte alltid lätt, men det finns en metod för att testa solenoiden så att du är så mycket närmare att hitta den felaktiga delen. Saker du behöver
Voltmeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

flytta ditt fordon till en nivå plats, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Om du har ett fordon med en manuell växellåda, sedan placera den i friläge innan parkeringsbromsen.
2

Titta på baksidan av solenoiden och hitta postterminalen. Det här inlägget kan identifieras genom den tunga flätad tråd som kommer från startmotorn och är fäst vid den.
3

in pluskabeln (oftast röd) av voltmeter så att det är fast pressas in i flätad tråd. Tryck minuskabeln (oftast svart) av voltmeter till en tung gauge metal delen av motorblocket.
4

Har din hjälpare få i bilen och vrida om nyckeln för att starta motorn. Under tiden bör du hålla ett vakande öga på voltmetern läsning. Du bör höra ett "Klonk" ljud och få en behandling på 12 volt på voltmetern när nyckeln vrids. Inte hört den tidigare nämnda "clunk" ljud, eller få en spänning läsning av mindre än 12 volt är båda tecken på att solenoiden är dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125800.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.