Hur du ändrar bränslepump i en 1996 Chevy Tahoe

Bränslepumpen i din Chevrolet Tahoe ligger i bränsletanken. Det enda sättet att ersätta det är att ta bränsletanken ner och ta bort den från tanken. Bränslepumpen är fäst vid ett hölje som innehåller en sil samt den sändande enheten för bensin mätare. En bildelar butik kan antingen sälja dig hela församlingen, eller du kan köpa pumpen och silen separat från monteringen. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckeln
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Jack
Channel låser
platt skruvmejsel
Hammer
Visa fler instruktioner
Ta bort Bränslepump
1

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Koppla bort den negativa polen på batteriet.
2

Leta bränsletanken under Tahoe mot baksidan. Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel. Kontrollera att du har ett uppsamlingskärl under tanken för att fånga upp bränslet som rinner. Dra åt avtappningspluggen tillbaka till tanken när bränsletanken är tom.
3

Placera en domkraft under bränsletanken. Höj domkraften till tanken att fånga den när banden har lossnat.
4

Unbolt två remmar med en hylsnyckel. Det kommer att finnas två bultar på varje band. Placera remmarna åt sidan och ur vägen. Låt tanken att bosätta sig på domkraften.
5

Sänk tanken halvvägs till marken. Du kommer att behöva koppla bort ledningar och bränsleledningar från tanken.
6

Separera bränsleledningarna från toppen av tanken. De snabbkoppling kopplingar kan dras av genom att lyfta flikarna i slutet av bränsleledningen och dra bort röret vid bränsletanken. Dra ledningsnätet på kontakten för att isolera ledningarna.
7

Sänk tanken till marken. Skjut tanken ut från under lastbilen.
8

Skruva av toppen av tanken med en uppsättning av kanal lås. Lyft pumpenheten ur bensintanken genom att dra rakt upp och ut med fingrarna. Kassera O-ringen runt basen av öppningen. Ersätt med en ny O-ring.
9

Skruva loss bränslepumpen och den bifogade silen från huset med en Phillips skruvmejsel. Separera bränslepumpen och fäst sil när skruvarna är borttagna. Addera Installera Bränslepump
10

Installera den nya pumpen och fäst sil till församlingen. Dra åt skruvarna med en Phillips skruvmejsel.
11

Placera pumpen tillbaka till tanken. Dra med kanalen lås.
12

Skjut tanken under lastbilen. Placera den på domkraften.
13

Höj domkraften halvvägs för att ansluta ledningar och bränsleledningar. Anslut bränsleledningarna genom trycka på änden av bränsleledningen på rörsystemet. Skjut de elektriska kontakterna tillbaka på ledningsnätet.
14

Höj domkraften hela vägen upp. Detta kommer att placera tanken att fästa remmarna.
15

Placera banden och tråd bultarna. Dra inte åt skruvarna förrän alla skruvar är fästa. Dra åt bultarna med en hylsnyckel när bultarna är installerade.
16

Anslut batteriet genom att fästa den negativa polen. Häll bensin tillbaka till bränsletanken.
17

Starta fordonet för att testa den nya bränslepumpen. Låt SUV på tomgång i fem minuter att flöda bränslesystemet sedan observera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125798.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.