Hur man återställer Tjänsten Engine Snart Ljus på en '98 Chevrolet Lumina

Fordon som en 1998 Chevrolet Lumina kräver användning av en OBD II kodläsare att rensa felkoden på datorn som orsakar "Tjänsten Engine Soon" ljus att visas. OBD II kodläsare visar de koder fordonets dator använder för att visa en viss ljus instrumentpanel varning, t.ex. "Service Engine Soon" indikatorn. En OBD II kodläsare är en enhet som används av de flesta biltekniker vid kontroll felkoder på ett fordon. Saker du behöver
OBD II kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD porten diagnoslänkmeddelandet kontakt (DLC) för fordonet. Detta är normalt finns under instrumentpanelen på förarsidan av bilen..
2

Anslut kontakten för OBD II kodläsare i fordonets DLC Enheten kommer att drivas av fordonets batteri och kräver inte att du att slå på den.
3

Bläddra igenom de alternativ som visas på OBD II kodläsare. Leta efter "Erase Code" alternativet eller något liknande.
4

Välj alternativet för att rensa felkoder. Detta kan göras genom att trycka på en "Enter" eller "Send" knappen på enheten.
5

Vänta medan OBD II kodläsare skickar instruktionen till bilens dator att rensa felkoder. OBD-kodläsare visas ett meddelande när felkoder har raderats.
6

Starta motorn och kontrollera att "service motorn snart" ljus inte längre kommer på och sedan dra ur OBD II-kod läsare från DLC.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125797.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.