Hur att rengöra en massa luftflödessensorn i en 2001 Pontiac Grand Prix

Varje sensor på en modern motor har en uppgift som hjälper bilens datorstyrning motorn ska fungera väl. Den luftmassemätaren avgör mängden luft som går in i motorn, vilket hjälper datorstyrning gnistan och bränsle för att optimera körsträcka och prestanda. Ibland kommer sensorn blir smutsig, och kräver rengöring, vilket kan göras på under 10 minuter. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 Pontiac Grand Prix med V6-motor, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Torx-skruvmejsel satt
Luftmassemätare renare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta massan luftflödessensor . Det är bredvid spjällhuset bort av intaget slangen, och har ett kabelnät som kör in i den. Koppla ur selen från sensorn med händerna.
2

Skruva loss sensorn från motorn med torx-skruvmejsel. Lyft försiktigt givaren ur röret och håll den i selen anslutningen.
3

Spray kontakterna på sensorn-delarna som tidigare dolts av intaget slangen-med massluftflödet sensor renare. Använd korta, snabba skurar med spray. Sedan Låt sensorn lufttorka, vilket bör ta ca 5-10 minuter.
4

tillbaka sensorn på motorn med hjälp av torx-skruvmejsel och anslut selen tillbaka in i sensorn. Starta motorn för att säkerställa att allt fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125796.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.