Hur man väljer en ljuddämpare

Bilens ljuddämparen är en avgörande komponent i avgassystemet. Det huvudsakliga syftet med en ljuddämpare är att tysta (eller dämpa) den motorljud när den lämnar motorn. När ljudet färdas ner avgaserna, går den in i ljuddämparen och leds genom en serie rör som styr ljudet. Inte alla halsdukar är skapade lika. Vissa tillåter en bil att göra mer makt och producera en högre avgasljud, medan andra kan vara ganska restriktiv, reducerande förmåga och göra avgasljud extremt tyst. Saker du behöver
Måttband eller linjal
Visa fler instruktioner
1

bestämma vad du vill från ljuddämparen. Om du letar efter en prestandauppgradering, än att kolla in halsdukar från ett företag som specialiserat sig på högpresterande avgassystem som Magnaflow eller borla. Dessa företag gör många friflytande halsdukar, ofta tillverkade av hållbara material som rostfritt stål, som gör att din motor att göra mer effekt samt ger en djupare avgasljud från motorn. Om å andra sidan, vill du helt enkelt ersätta din stock ljuddämparen eller ersätter en prestanda ljuddämpare med ett tystare ljuddämparen eftersom det är för högt, än att ta en titt på OEM (Original Equipment Manufacturer) halsdukar. Dessa kommer också brukar vara billigare än high-end eftermarknads ljuddämpare och är tillgängliga från delar avdelning av den återförsäljare som säljer ditt märke och modell, lokala bildelar butiker samt butiker ljuddämpare.
2

Bestäm vilken storlek din befintliga avgaserna är. Innan du köper något ljuddämparen, oavsett om det är en hög prestanda en eller ett lager ljuddämparen, först ta reda på vad diametern på ditt befintliga avgassystemet. Detta kommer att säkerställa att du köper rätt ljuddämparen som kommer att passa ordentligt på avgassystemet utan att behöva använda adaptrar. Det bästa sättet att avgöra ditt avgassystem storlek är att mäta diametern på avgasröret med en linjal eller ett måttband.
3

Välj en ljuddämpare baserat på din budget. Det finns ett brett utbud av priser när det kommer till halsdukar. De avancerade ljuddämpare från Magnaflow brukar köra runt $ 100 eller mer, men du kan köpa en vanlig stål ljuddämparen för mycket mindre, vanligtvis $ 30 eller under. Om du bara byter en rostig ljuddämpare med en ny ljuddämpare men inte önskar någon prestanda uppgradering, och sedan hålla fast vid en mer billig ljuddämparen. Om å andra sidan du har budgeterat mer pengar för ditt nya ljuddämparen, än att få den bästa som du har råd. Inte bara kommer du få bättre prestanda, men ljuddämparen kommer också sannolikt längre än en billigare en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125788.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.