Anvisningar för en borrad Cross Rotor

Broms rotorer är viktiga komponenter i bromssystemet i ett fordon utrustat med skivbromsar. Rotorn (eller skiva) är den del som bromsbeläggen klämma när du bromsar. En enorm mängd värme byggs upp i rotorerna under bromsning, särskilt om fordonet körs aggressivt. Ingenjörer har kommit med några lösningar för att minska den värme som broms rotorer producerar, inklusive cross-borrade skivor. Cross-borrade skivor har flera hål borrade i ytan att bidra till att skingra värme. Installera cross-borrade skivor är oftast inte så svårt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
antikärvningsmedel
Cross-borrade skivor

Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulmuttrar lug. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsrotorn, bromsok och omgivande områden. Torka bort smuts, damm och olja från delarna med en ren, torr trasa.
3

Ta bort de stora bultarna som fäster bromsoket. Dessa är placerade på insidan av bromsok och avlägsnas med en socket och ratchet. Skjut bromsok från hjulet. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller på plattformen av något slag (box, etc.) för att förhindra att vikten av bromsok från hängande på linjen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
4

bort ställskruven som håller rotorn på navet om bilen är utrustad så. Vissa bilar har satt skruvar för att hjälpa korrekt orientera rotorns läge, men vissa inte. Om ditt fordon inte använder en ställskruv, spraya penetrerande smörjmedel på skruven och låt det dra i för att underlätta borttagning av skruven. Använd rätt storlek insexnyckeln eller lämplig skiftnyckel för att ta bort ställskruven utan tömde den.
5

Drag av rotorn från navet. Rotorn kan vara fast på navet från smuts och fukt. Om det har fastnat på navet, knacka med en gummihammare från baksidan tills det kommer i navet.
6

Rengör navytan där rotorn fästen med broms renare och en ren trasa. Rengör nya cross-borrad rotor med broms renare. Applicera lite antikärvningsmedel på navet monteringsytan. Skjut cross-borrad rotor på navet. Sätt tillbaka ställskruven så utrustad. Under den nya rotorn
7

Skjut bromsoket. Om dynorna är för nära tillsammans för att glida över rotorn, använda en C-klämma för att dra tillbaka pistongen i bromsoket. Öppna locket på bromsvätskebehållaren och torka upp överflödig vätska som kan komma ut. Montera bromsok fästbultar och dra dem till tillverkarens rekommenderade inställningar. Upprepa steg 2 till 7 för de andra bromsar.
8

Byt hjulen och sänk bilen till marken. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast. Försiktigt provköra fordonet för att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125786.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.