Så ändrar bromsbeläggen och rotorer på en 1995 Buick LeSabre

Den 1995 Buick LeSabre har en skiva bromssystem som kräver korrekt underhåll för att prestera på en nivå som tillverkaren avsett. Den föreskrivna underhållet ingår byte av bromsklossar när de har blivit slitna till den grad att de slitagevarnare är utsatta, och renovering eller byte av skårade eller skeva rotorer broms. Du kan ta din LeSabre till en mekaniker för att få reparationer gjort, eller du kan slutföra ersättare själv i en relativt kort tid. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
Ratchet
3/8 "Insexskruv
Flat skruvmejsel
Brake Spray
Hammer
Kedjesmörjmedel
ren handduk
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett läge som gör att för säkert arbete på båda sidor om Buick. Dra åt parkeringsbromsen och lägg överföring i "Park".
2

Lossa muttrarna på båda framhjulen med muffänden av däcket järn.
3

Placera domkraften under ramen på höger sida av fordonet, mellan fram-och bakhjulet, mot fordonets front. Lyft Buick och placera pallbockar under ramen. Sänk bilen på pallbockar, lämnar tillräckligt utrymme mellan däck och marken så att hjulet kan tas bort.
4

bort muttrarna och dra hjulet från hjulbultarna. Vrid ratten till
5

kvar att möjliggöra bättre tillgång till bromsok bultar.
6

Öppna huven på bilen. Ta bort locket från huvudcylindern. Huvudcylindern ligger nära vindrutan på förarsidan av Buick.
7

Placera klingan av skruvmejsel i utrymmet mellan bromsbelägg och rotorn. På LeSabre bromsok finns en öppning för att tillåta skruvmejsel för att passa. Dra skruvmejseln mot dig , fastkilning bladet på skruvmejseln mot bromsbelägget, och tvingar bromsok kolv i bromsoket. Dra tills kolven är helt spola med sidan av bromsoket.
8

bort de två bromsok bultar med en 3/8 "harskramla och ingångar. De bromsok bultar är på sidan av tjocklek närmast fordonets ram.
9

Lyft bromsok från rotorn. Vila bromsok på styrarmen eller någon annan metod för stöd. Det viktiga är att inte låta bromsok hänga fritt av bromsen linje som är ansluten till den.
10

bort bromsbeläggen från bromsoket. Dynorna är fixerade på mätmarkörernas väggar av tunna metallklämmor. Klippen kan kopplas bort för hand. I händelse av att klippen är rostiga, använd skruvmejsel för att bända dem från bromsoket.
11

Drag av rotorn från hjulbultarna. Om rotorn sitter fast i styrspindeln från rost, spraya kedja smörjmedel eller WD-40 på baksidan av rotorn innan du tar bort. Om obligationen inte släpps av smörjmedel, använd en hammare för att knacka på baksidan av rotorn tills den övergår från hjulbultarna.
12

Ta den nya rotorn ur förpackningen och spraya Hela rotor med broms renare. Torka rotorn med en ren handduk för att avlägsna förpackningen olja (används som konserveringsmedel) och broms renare.
13

Placera en ny rotor på hjulskruvarna med konvex ring på utsidan. Den utskjutande ring kallas top hat yta och ska vara vänd utåt på den installerade rotorn.
14

Byt ut de gamla kuddar med nya bromsbelägg. Dynorna kommer klipp på bromsok väggar för hand.
15

Placera bromsoket på den nya rotorn. Byt bromsok bultar med Ratchet och uttag.
16

Vrid ratten så att hjulet är riktad framåt. Placera hjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
17

Vrid ratten till höger och byta vänster bromsbelägg och rotor. Återför ratten till neutralläge och byt hjulet och lug nötter på vänster sida.
18

Lyft Buick med domkraften, bort domkraften och lägre fordonet till marken . Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.
19

Tryck på bromspedalen tre gånger medvetet och håll den i intryckt läge efter tredje gången.
20

Fyll huvudcylinder med DOT-3 bromsvätska. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125771.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.