Det korrekta sättet att ge skjuts en bil

Starthjälp en bil är en användbar färdighet att ha och många teorier finns om vad som är säkert och vad som inte spelar ingen roll. De experter från Edmunds, 2CarPros och Car Talk överens på den säkraste metoden för att hoppa starta din bil för att undvika risken för explosioner och andra faror. Det är inte svårt att hoppa starta din bil på rätt sätt, när du vet hur. Saker du behöver
Jumper bil kablar
Jumper
Visa fler instruktioner
1

Dra bilen som du använder för att hoppa det urladdade batteriet framför bilen med det urladdade batteriet. Fordonen måste vara tillräckligt nära för startkablar för att nå, men låt inte några delar av bilarna röra varandra. Stäng av motorn om bygeln bilen.
2

Lägg ut de startkablar på marken mellan de båda bilarna. Håll den röda och svarta ändarna av varje ände av kablarna från vidröra varandra.
3

Fäst röda eller positiva änden av startkablar närmast det urladdade batteriet till den positiva polen på det urladdade batteriet, ordentligt. Terminalen är märkt med ett plustecken (+) tecknet eller den har röd runt den. Vicka det lite för att vara säker på att anslutningen är bra.
4

fast den röda anslutningen på den andra änden av kablarna till den positiva polen på bygeln bilens batteri. Kontrollera att anslutningen är fast med en liten vicka där också.
5

Kläm den svarta sidan av bygeln kabeln till den negativa polen på batteriet på bygeln bilen på samma sätt som i steg 4. Den negativa polen är omgiven av svart eller markeras med ett minus (-). Sign Hitta ett utrymme av omålad metall i motorn i bilen med det urladdade batteriet som en blixt eller tillbehöret
6

fäste på generatorn. Kläm den återstående svarta kabeln slut. Se till att kabeln inte kommer att störa några bälten eller rörliga delar när motorn är igång igen. Fästa denna negativa ände till jord istället för batteriet håller risken för en vätgas explosion nära batteriet låg.
7

Vrid tändningen i bygeln bilen på och låt den ladda det urladdade batteriet. Idle det i fem minuter och sedan höja avgiften löper genom kablarna genom att trycka på gaspedalen så Varvtalet ökas med ca 1500 för 10 minuter.
8

Veva tändningen i bilen med det urladdade batteriet så visar det sig över och fångster. Detta säkerställer generatorn i bilen med det urladdade batteriet laddar batteriet resten av vägen
9

Ta bort bygeln kabeländarna i omvänd ordning från hur man tillämpat dem:. Svart från motorn med det urladdade batteriet, svart från jumper bilen, rött från bygeln bilen och rött från bilen med det urladdade batteriet. Håll ändarna från att röra varandra för att minska risken för elektriska stötar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125755.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.