Skälen för ett bilbatteri Dying

Enligt BatteryUniversity.com, 52 procent av alla mekaniska fel på bilar som är sex år gammal eller mindre är resultatet av batteriets fel. En mängd olika faktorer kan leda till ett batteri död. Medan vissa faktorer är utom mänsklig kontroll, kan de flesta mildras genom att övervaka hur fordonet används och underhålls. Körvanor

typ av körning du gör kommer att påverka livslängden på batteriet. Om du kör bara korta sträckor utan att ta bilen för en längre spinn på motorvägen, kommer batteriet aldrig laddas helt och så småningom kommer att misslyckas. Tung användning av elektroniska tillbehör sätter extra belastning på batteriet och avlopp dess makt, bidrar också till misslyckande. Batterier i bilar som inte är igång under långa perioder kan dö på grund av att inte laddas.
Felaktigt underhåll

Batterier behöver rutinmässigt underhåll för att fungera korrekt. Rengör batteriet med en lösning av 2 msk. bakpulver per liter destillerat vatten. Kontrollera batteriets kabelanslutningar för täthet. Förhindra korrosion av terminalerna genom att tillämpa en kisel sealer till sin bas och täcka dem med vaselin-filttäckta batteri brickor. Om du har en funktionsduglig batteri, kontrollera vätskenivån och fyll vid behov.
Kallt väder

Förare som lever i kallt klimat sannolikt har upplevt en död batteri mitt i vintern på en gång eller annan, vilket helt enkelt beror på att batteriet fryser. Du kan förhindra detta genom att parkera din bil i en varmare plats som ett stängt garage, eller genom att fästa en batteriladdare över natten.
Onödig användning

Lämna din bilens ljus, radio eller luftkonditionering på när bilen inte är igång kan snabbt tömma batteriet makt. Eftersom fordonet inte är i drift, är att batteriet inte kan ladda, och batteriet kan misslyckas i några timmar.
Manufactuing Trasiga

Batterier kan misslyckas på grund av ett fabrikationsfel, även om detta är inte vanligt. Enligt BatteryUniversity.com, defekter endast resultera i omkring sju procent av alla batterifel.
Ålderdom

Batterier, liksom människor, inte leva för evigt. Enligt BatteryStuff.com, endast 30 procent av bilbatterier göra det till fyra års ålder innan mötet deras frånfälle. Din körning och vanor underhåll tillsammans med den typ av batteri kommer att kraftigt påverka livslängden på ditt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125750.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.