Hur till Ändra BMW Struts

En BMW: s stöttor och chocker är en viktig del av dess hantering och säkerhet. Med tiden blir dessa komponenter slitna och kan resultera i en grov, bouncy ride och dålig hantering, vilket gör din BMW något mindre än "The Ultimate Driving Machine." Struts ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov, antingen av ägaren eller av en ansedd butik. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Open slutade skiftnycklar
Nya stöttor och stötar
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen. Höj BMW i alla fyra hörnen med en domkraft. Sänk den på pallbockar i alla fyra hörnen och se till att det är säkert fastsatt på kontakterna. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Koppla loss alla sensorer eller kablar som går till bromsoket. Koppla bort ABS-sensorn från strut bostäder. Beroende på modell, kan detta hållas på med en liten insexskruven. Dra ABS-sensorn ur strut bostäder. Dra bromsledningarna bort de små fästena på staget som håller linan på plats.
3

bort ställskruven som håller bromsen rotorn på navet. Drag av rotorn och oket av som en enhet. Stöd rotorn och bromsaggregatet med en domkraft, eller dra ett av hjulen under hjulhuset så rotorn och bromsok stöds utan att sätta någon vikt på bromsledningen.
4

Koppla Swaybar länk där man fäster staget. Det är oftast en mutter som håller bussningen till fästet på Swaybar. För att förhindra att axeln för bussningen från svarvning, placera en skiftnyckel på den platta sidan av bussningen axeln för att hålla den på plats medan muttern tas bort.
5

Ta bort skruvarna som håller nedre del av staget till staget bärare. Dessa nås underifrån. Ta bort de tre muttrarna som håller den övre delen av staget till fjäderben. Dessa nås genom motorrummet.
6

bort staget från hjulhuset. Du kan behöva vrida ratten för att flytta fjädring och ge tillräckligt utrymme för att ta bort staget.
7

Placera staget på en plan yta. Placera fjäderspännare över spiralfjädern så att krokarna sitter fast på den. Komprimera fjädrarna jämnt, se till att våren kompressorn inte glider omkring fjädrarna.
8

Ta bort den övre mitten muttern när fjädrarna komprimeras tillräckligt för att släppa spänningen på det. Det kan hjälpa att använda en slagnyckel att avlägsna denna mutter. Ta den övre Fjäderbenslager och alla tillhörande bussningar och brickor. Dra fjädern (fortfarande komprimerad) upp över strut. Inte dekomprimera inte våren.
9

Skjut den nya fjäderben i strut bostäder. Placera fjädern tillbaka över strut. Byt ut bussningar, brickor, Fjäderbenslager och större center mutter. Dra åt muttern med rätt specifikationer. Försiktigt dekomprimera fjädern, se till att den sitter ordentligt i de övre och undre våren sittpinnar.
10

tillbaka strut bostäder i omvänd ordningsföljd. Sätt tillbaka de övre muttrar och de nedre bultar. Fäst det Swaybar länken och styrarmen om den lossades. Sätt tillbaka alla bromsledningar och ledningar som går till bromsarna och strut bostäder. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan.
11

Flytta på baksidan. Lossa det stora enda bult som håller lägre chock enheten på styrstaget. Ta bort de tre övre muttrarna som fäster den övre delen av den chock enheten på chock tornet. Beroende på modell, kan dessa nås genom stammen eller från insidan bakom baksätena.
12

Demontera staget och fjäderpaketet från hjulhuset. Du kan behöva trycka ner på styrstaget att ge tillräckligt utrymme för borttagning.
13

Placera chock och våren på en plan yta. Placera fjäderspännare över spiralfjädern så att krokarna sitter fast på den. Komprimera fjädrarna jämnt, se till att våren kompressorn inte glider omkring fjädrarna.
14

Ta bort den övre mitten muttern när fjädrarna komprimeras tillräckligt för att släppa spänningen på det. Det kan hjälpa att använda en slagnyckel att avlägsna denna mutter. Ta den övre chock lagret och alla tillhörande bussningar och brickor. Dra fjädern (fortfarande komprimerad) upp över strut. Inte dekomprimera inte våren.
15

Skjut fjädern över nya chocken. Byt ut bussningar, brickor, Fjäderbenslager och större center mutter. Dra åt muttern med rätt specifikationer. Försiktigt dekomprimera fjädern, se till att den sitter ordentligt i de övre och undre våren sittpinnar.
16

tillbaka chock och fjäderpaketet på bilen. Dra åt den nedre skruven. Skruva åt de övre muttrarna och sedan den nedre bulten med rätt moment. Upprepa ovanstående steg på andra sidan. Placera tillbaka hjulen på bilen och sänka den till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125741.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.