Hur man byter generatorn på en Chrysler Voyager

Om generatorn på din van är inte längre laddar batteriet helt eller gör skrapljud, kan det vara dags för en ny. Generatorn levererar den kraft som behövs för avgiftssystemet samt driver tändningen, belysning och elsystem när motorn är igång. Om generatorn inte medan du kör, kommer motorn gå, men det kommer att använda batteriet som strömkälla förrän den har helt slut på el från det. Om du misstänker att din generator är dålig, ta bort den och ha den bänk provas vid en Biltema. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet och isolera kabeln så att den inte kan kontakta någon av de tjänster som du arbetar på generatorn. Leta reda på serpentin remspännaren på framsidan av motorn.
2

Placera en hylsa och spärrnyckel på bulten i centrum av remspännaren. Vrid spännaren medurs för att lossa bältet. Skjut av remmen från generatorn remskiva och lägg det åt sidan för nu.
3

Lokalisera anslutningarna kabelstammen på baksidan av generatorn. Det finns fem anslutningar som alla måste tas bort med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Avlägsna muttrarna från vart och ett av de fem anslutningar och ta bort kablaget.
4

Lokalisera de två fästbultarna som håller generatorn på fästet. Det finns en upptill och en vid botten av generatorn. Ta bort båda bultarna med en hylsa och spärrskaft. Ta bort generatorn från motorrummet.
5

Installera den nya generatorn på fästet med de två fästbultarna från den ursprungliga generatorn. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft.
6

Installera kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn. Trådarna är inbyggda i selen så att de kan bara nå en kontakt för varje tråd. Börja med att installera större tråd på "B" terminal och resten kommer att falla precis där de ska fästa. Montera de kvarhållande muttrarna på bultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
7

Placera en hylsa och spärrskaft på bulten i mitten av bältessträckare, vrida den medurs. Skjut remmen på remskivorna och släpp spännaren.
8

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta bilen och kontrollera att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125739.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.