Hur byta remmen Servostyrning i en 2000 Chrysler Sebring JXI

Om servostyrning bältet på din Chrysler Sebring slirar eller visar tecken på slitage, kan det vara dags att byta ut det. Inspektera bältet regelbundet för tecken på slitage eller skador och byt ut det så fort du ser ett problem. Bältet går från vevaxelremskiva till servopumpen. Ändra det kräver att du tar bort Serpentine belt, eftersom servostyrning bältet löper bakom den. Du kan få ett nytt bälte på de flesta bildelar butiker eller Chrysler återförsäljaravtal. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
1/2-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från det negativa inlägget av batteriet med en skiftnyckel för att ta bort bulten. Lyft kontakten från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn. Placera en ½-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på spännarmen. Vrid ratchet moturs och frigöra spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna och ställ den åt sidan.
3

Leta justeringsbulten på servopumpen och lossa den med en hylsa och spärrskaft. Ta bort remmen från remskivorna och kassera den.
4

Montera den nya remmen på remskivorna, sedan placera en ½-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på styrservo pumpfästet . Vrid spärren medurs för att dra åt bältet dra åt justerskruven med en hylsa och spärrskaft.
5

Placera ett ½-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på serpentin remspännaren och vrid det moturs. Installera serpentin remmen på remskivorna och släpp spännaren att dra åt bältet.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta bilen och kontrollera att remmarna löper över remskivorna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.