Orsaker till Generator Diod Failure

Dioderna i en bil s generator fungera på samma sätt som en enkelriktad backventil gör i ett hydraulsystem. Dioder medge elektrisk ström att flyta i en riktning, och är huvuddelen som omvandlar växelström (A /C) till likström (D /C). Dioder

Eftersom generatorn är igång, producerar den ström som går genom dioderna till batteriet anslutning på generatorn. Strömmen reser sedan till batteriet via den positiva batterikabeln. Så länge det finns en bra anslutning till batteriet, kommer batteriet att bibehållas i ett fulladdat tillstånd och det elektriska systemet skall fungera korrekt. En liten mängd ström flyter också genom kretsen för generatorn ljus på instrumentpanelen för att ge en indikation om generatorns hälsa till föraren. Väl fungerande dioder skyddar också all känslig elektronisk utrustning i fordonet från motströmsflöde.
Felorsaker

När det finns en defekt anslutning mellan batteriet och generatorn, laddningsströmmen kommer att tvingas att finna en alternativ väg att flöda ut mot batteriet. En felaktig anslutning kan orsakas av korrosion eller en öppen krets från en paus i flera montrar batterikabeln. Den alternativa rutten strömmen finner oftast leder till överdriven ström flöde, vilket gör att dioderna överhettas och misslyckas. Diod överhettning inträffar också när generatorn används för att väcka undercharged batteri upp till ett fulladdat skick. När fordonet körs för att väcka undercharged batteri upp till rätt spänning, kan det alltför strömmen överhettas dioderna, vilket leder till misslyckande.
Mänskliga faktorn
Jump -starta ett bilbatteri

​​Dioder kan skadas när det är ett försök att byta ut ett batteri medan motorn är igång. Så snart batterikablarna kopplas bort, kommer den nuvarande söka en annan väg att flyta, vilket dioderna överhettas och misslyckas. Dioder kan också skadas när det är ett försök att hoppa starta ett batteri, som en överdriven ökning av makt kan bränna ut dioderna på vardera fordonet. Dessutom kan dioder skadas om en batteriladdare som är inställd på en hög strömstyrka är ansluten till ett batteri med omvänd polaritet medan batteriet fortfarande är ansluten till generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125730.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.