Hur man installerar en Serpentine Belt på en 2000 Nissan Maxima

Installera en ny rem på din Maxima kräver justering av remspännaren. På de flesta bilar och lastbilar som använder bandspännsystem remskivor, sträckaren i fjäderbelastade. Detta är inte fallet på 2000 Maxima. Den Maxima använder ett unikt system och medan den innebär en tomgångsskivan måste remskivan justeras uppåt eller nedåt för att tillämpa spänning till bandet. Systemet gör det möjligt att dra en sträckt eller sliten bältet men är inte en lösning för ett bälte som behöver bytas ut. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från den negativa inlägg på batteriet med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Isolera kabeln genom att sätta det åt sidan så att det inte kan komma i kontakt med batteriet.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn och lossa muttern i mitten av remskivan med en sockel och ratchet. Ta inte bort den från remskivan.
3

Vrid justermuttern ovanför remskivan moturs med en hylsa och spärrskaft för att lossa bältet. Ta bort remmen från remskivorna och kassera den.
4

Montera den nya remmen på remskivorna följa samma väg som den gamla remmen användas över remskivorna. Vrid justeringsskruven medurs med en hylsa och spärrskaft för att dra åt bältet tills du har nått önskad spänning.
5

Dra åt låsmuttern i mitten av spännhjulet med hylsa och spärrskaft. Dra inte det eller det blir svårt att ta bort om det är nödvändigt i framtiden.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att bältet löper över remskivor korrekt. Om inte, ta bort och /eller justera efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125727.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.