Hur Lufta bromsar på en 2000 Jeep Grand Cherokee

Den 2000 Jeep Grand Cherokee kommer med ett låsningsfritt bromssystem som kräver korrekt underhåll under hela fordonets livslängd. Bland de punkter av intresse för korrekt broms underhåll, är en av de mest avgörande uppgifter blödningen av bromsarna. Det är viktigt att bromsledningarna i Jeep är blödde så att energi-råna luft som kan fastna i bromsledningar rensas ur systemet. Den enklaste metoden för att blöda bromsarna kräver två personer, en person att driva på bromspedalen och det andra att förhandla avluftningsventilen på bromsarna. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Jack står
10 millimeter skiftnyckel
Bleed kit
Droppkar
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på behållaren huvudcylinder. Huvudcylindern är nära vindrutan på förarsidan av Jeep. Ta av locket från huvudcylindern.
2

Lossa muttrarna på varje hjul med däck järn. Placera domkraften under ramen vid fordonets bakre del. Lyft bilen och placera pallbockar under ramen.
3

Avlägsna muttrarna från de bakre hjulen och dra hjulen från hjulbultarna.
4

Anslut slangen från bleed kit till avluftningsventilen på den bakre högra bromsoket. Att kranen på insidan av bromsok, nära det övre bromsok bolt.
5

Kör slangen från avluftningsventilen till droppskålen på marken nedanför bromsen. Placera skiftnyckel på avluftningsventilen.
6

Tryck på bromspedalen tre gånger (den andra personen) och håll den ner efter tredje depression. Öppna avluftningsventilen med skiftnyckel. En 360-graders sväng öppnar ventilen.
7

Titta på bromsvätska som rinner från bromsledningen i droppskålen. Det kommer att finnas bubblor i strömmen av fluid. När bubblorna är inte längre närvarande i vätskan, stänga avluftningsventilen med skiftnyckel.
8

Ta bort nyckeln och bleed kit slangen från avluftningsventilen till höger bakbroms och placera dem på avluftningsventilen på vänster bakbroms. Upprepa fördjupningarna bromspedal och blödningar i bromsledningen.
9

Växla röret och skiftnyckel till höger-front avluftningsventil och senare till den vänstra främre avluftningsventil. Gör på samma sätt för de återstående avluftningsventiler tills alla bromsledningar visar några luftbubblor i vätskan.
10

Byt hjulen på hjulskruvarna. Skruva på muttrarna. Lyft bilen och ta bort domkraften. Sänk Jeep till marken. Dra åt muttrarna på Grand Cherokee med däck järn.
11

Fyll huvudcylindern med bromsvätska tills vätskan är att inom 1/4-tums från toppen av behållaren. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125718.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.