Så ändrar Bälten på en 1995 Dodge Intrepid

Byta bältet på din Intrepid är bra förebyggande underhåll och kommer att hålla dig från att bli strandsatta efter bältet misslyckas. Slitna remmar kan glida, gå sönder eller lossna remskivorna om de blir sträckt. Det bästa sättet att undvika problem är att inspektera bältet regelbundet, letar efter eventuella skador på revbenen eller andra ytor bälte. Nya remmar kan köpas från de flesta bildelar butiker eller återförsäljarens delar avdelning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet och lägg den åt sidan. Isolera kabeln från batteriet så att den inte kan falla tillbaka på batteriet.
2

Leta generatorn på förarsidan av motorn nära toppen framsidan av motorn. Det finns en T-skruv och justerbulten på den yttre sidan av generatorn. Lossa T-skruven och justera skruven med en hylsa och spärrskaft.
3

Tryck ned generatorn och ta bort remmen från remskivorna. Montera den nya remmen över remskivorna följa samma väg som den gamla remmen körde över remskivorna.
4

Lyft upp generatorn tills remmen är tight. Dra justerbulten följt av T-bult med din hylsa och spärrskaft. Kontrollera visuellt bältet att se till att den sitter rakt över remskivorna och alla revbenen på bältet falla i åsarna på remskivorna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125705.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.