IR Temp Sensor FAQ

Infraröd temperaturgivare har funnits lite längre än de flesta inser, ca 80 miljoner år, faktiskt. Reptilia Squamata Serpentes (ormar) slog oss till den infraröda punch ganska länge sedan, men vi primitiva människor börjar att komma ikapp när det gäller exakthet, bildbehandling och mångsidighet. Infraröda termometrar är passiva detektorer som använder en av de mest grundläggande principerna i fysik för att extrapolera temperatur från strålningsalstringen. Infraröd Thermeters

En infraröd termometer (aka IRT eller beröringsfri termometer) är en anordning som kan mäta ett objekts temperatur utan att fysiskt röra vid den. IRTS har två huvudsakliga fördelar jämfört med kontakt termometrar: De kan ge snabba och noggranna mätningar yttemperatur på farliga eller svåråtkomliga områden, och kan ge flera avläsningar per sekund. Det senare är en stor fördel framför kontakt-typ termometrar, som förlitar sig på värmeledning och måste svalna innan de används igen. Addera IR och Heat

Infraröd strålning kan ses som en våglängd av ljus som ligger precis utanför vårt synfält, eftersom dess elektromagnetiska frekvens ligger någonstans mellan det synliga våglängdsområdet och radiovågor. Infraröd strålning sänds ut av något föremål varmare än absoluta nollpunkten (0 grader Kelvin), och kan mätas på samma sätt som alla andra elektromagnetiska signalen. Använda absoluta nollpunkten som en baslinje, kan ett objekts värme mätas i direkt proportion till mängden infraröd energi den producerar.
Damm, ånga och rök

Eftersom de bygger på en fri "vy" av målet, hade äldre IR-termometrar ofta svårt att se igenom flygbilder dispergeringsmedel. I bästa fall skulle dessa föroreningar dispergera infraröd energi, vilket leder till en grumlig bild och inkonsekvent läsning. I värsta fall kan de hindra signalen helt och hållet. Moderna IRTS utnyttjar ofta ett element som kan plocka upp på flera våglängder (färger) på en gång, och tvärhänvisa uppgifterna att extrapolera motivets temperatur.
Flamtemperatur

Öppna lågor är notoriskt svåra att mäta med IRTS, som det synliga spektrumet av flamman faktiskt släpper ut väldigt lite infrarött. Men vid vissa våglängder (som dikteras av den typ av material som bränns), kan lågan temperatur extrapoleras genom mätning av koldioxid gaser i lågan. Denna funktion kräver en IRT med brett spektrum avkänning förmåga, vilket de flesta inte har.
Kalibrering

IRTS regelbundet måste kalibreras för att upprätthålla noggrannhet. IRT är fokuserad på vad branschen anser att en "svart kropp", eller ett objekt som absorberar all elektromagnetisk strålning som faller på den. Medan en äkta svart kropp är nästan omöjligt att få inom sfären av konventionell fysik, är det möjligt att efterlikna effekten med en 97 99 procent korrekta "grå kropp rutan." Dessa "svarta kroppens simulatorer" har ett antal vinklade reflektorer insidan som effektivt absorberar och sprider strålning i en temperatur-kontrollerad miljö, vilket möjliggör kalibrering av IRT på nära idealiska förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125704.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.