Proceduren för användning av aluminium polska Bars

Den mjuka och lätt böjbar natur aluminium är ett tveeggat svärd när det kommer till utseende. Å ena sidan är aluminiumdetaljer repas lätt och skadas av slipmedel som sand och sten, på den andra, aluminium är ganska lätt att återställa till en spegelblank glans när den är skadad. Proceduren är ganska arbetskrävande, men är ganska enkelt om du följer de steg som krävs. Aluminum Polering

Aluminium blir grumlig med tiden på grund av de miljontals små repor och gropar som resulterar från påverkan med slipmedel. Dessa små brister fungerar som speglar som reflekterar ljus (eller reflexer) bort från källan, vilket ger ytan som helhet en platt och oattraktivt utseende. Om du är obekant med polering, så tänk på det förfarande som gradvis reducera storleken och djupet av aluminium är repor tills de är inte längre synlig för blotta ögat.

Att bli av med repor, du behöver för att minska ytan höjd till den lägsta punkten på den djupaste scratch. Det innebär att använda grova slipmedel för att avlägsna material, och använder progressivt ljusare slipmedel för att ta bort repor kvar från det senast använda föreningen.
Surface Prep

nötning rating av aluminium polska barer (aka "rouge") börjar vid ca 2500 grit, så du måste slipa ytan ner till cirka 2000 före polering. Börja med 180-slippapper på DA (Dual Action) slipmaskin för att få en grov yta, och upprepa med successivt finare sandpapper (220, 400, 600 och sedan 800 grit). För att komma från 1000 grit till 2000, men du vill hand-sand aluminium med 1000, 1500 och sedan 2000 grit vått /torrt sandpapper. Kom ihåg att alltid använda en andningsmask och skyddsglasögon vid slipning av aluminium, att damm är otäck, och det blir överallt
Buffer

Du kan använda. en vanlig maskin buffert, men de flesta experter rekommenderar att du använder en variabel hastighet kvarn och buffertdynan fastsättning. Den rekommenderade polering RPM är mellan 1500 och 2000.
Polermedel

polering är i grunden identisk med ytan prep proceduren, men du kommer att använda mycket finare "sandpapper." polska rouge är i huvudsak en hård sandpapper pasta, och dess grus betecknas med färg. Olika tillverkare använder olika färger, men de vanligaste är: Brun /Gul (används först för "heavy skärning"), Grön /Lila för mellanstadiet och röd /vit /blå för slutlig polering. Färgen på din sista steg polish kommer att färga aluminium aning, så välj noga.

Att tillämpa rouge, installera en ny bomullstuss på din kvarn, slå in kvarnen på och röra ett hörn av rouge bar till bomullstuss. Flytta rouge bar över dynan yta med mycket lätt tryck. Målet är inte att kakan poleringen materialet på, du vet att du har tillräckligt när dynan har tagit på färgen på rouge
polering och Finishing
Med rouge tillämpad, bara köra lumpskiva över aluminium ytan tills du får en jämn yta. Torka alltid metallen ner och använda en ny dyna vid byte föreningar, och avsluta polering med en hand-tillämpas flytande metall polish och microfiber handduk.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125703.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.