Symtom på en Knock Sensor i en Maxima

Den knock sensor i en Nissan Maxima motorn avgör om trycket till följd av bränsle och luft-förhållande i motorn är optimal för bästa prestanda. Om bränslemixen inte är korrekt, kan cylindrarna vara exploderar med för mycket kraft och orsaka en motor knock, vilket kan skada motorn och resultera i kostsamma reparationer. Den knackningssensor är mycket vibrationskänslig och kan krångla. Om givaren börjar att misslyckas, det finns flera symptom att titta efter. Trög Motor

bilens dator ändrar mängden av bränslet i motorn vid en viss tidpunkt baserat på de knackning sensoravläsningar. Om sensorn börjar misslyckas, kan det börja registrera motorn knackar när ingen finns. Som ett resultat, kommer datorn att ringa tillbaka bränsleblandningen och detta kan resultera i brist på bränsle i motorn för att orsaka att förbränning behövs för Maxima att köra. Motorn kommer eventuellt starta sputtring och kommer att vara långsam att reagera på uppstart. Bilen kunde börja skaka något till följd av motorns kamp.
Långsam acceleration
p Om din Maxima inte accelererar så bra som det normalt gör, kan det betyda knackningssensorn är defekt. Eftersom motorn kämpar för att få rätt mängd bränsle, är accelerationen förmåga påverkas i hög grad, och det kommer att bli mycket svårare att få bilen upp till rätt hastighet. Du kan känna en ryckig känsla på acceleration samt om bilen är konsekvent stopp och start som den försöker att få upp farten. Detta kan så småningom leda till ett stall så får motorn kontrolleras snabbt när det börjar inträffa.
Dålig bränsleekonomi

bränsleekonomin för en Maxima kan varierar beroende på modell, ålder och allmäntillstånd fordonet kommer bränsleekonomi på din bil släppa brant som knackningssensorn misslyckas. Eftersom det inte längre får rätt bränsle /luft blandning för att säkerställa korrekt förbränning, kämpar motorn för att hålla bilen igång och detta kan leda till mer utsläpp samt minskad bränsleeffektivitet. Du kommer att märka att bränslemätaren minskar mycket snabbare än normalt och du kommer att behöva mer frekventa påfyllningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125702.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.