Hur ändrar jag bromsar på min GTI?

VW GTI är en ikonisk bil som kombinerar det praktiska i en kombi med sport-bil-liknande reflexer och prestanda. GTI bromsar bör inspekteras regelbundet för slitage och byts vid behov. Att ha en butik gör en full broms jobb på en GTI kan vara ganska dyrt, men för den ambitiösa helgen mekaniker, är detta ett arbete som kan göras i en eftermiddag med rätt strategi och verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Breaker bar
Open-ended skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Platt-head Needle skruvmejsel
-tång
bromskolvens Tool Review Nya bromsbelägg och rotorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller GTI: s hjul på. Hissa upp bilen i alla fyra hörnen och sänk den ordentligt på pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på alla bromsdelarna och eventuella närliggande komponenter och torka ned allt med en ren, torr trasa. Spraya genomträngande smörjolja på stora bromsok bultar. Bänd försiktigt loss den stora anti-vibration klippet med platt skruvmejsel.
3

Dra plasten täcker bort bromsok stiften. Ta bort stiften med en spärr och en 7-mm-uttag. Lossa bromsbeläggens slitage sensor på framsidan förarsidan. Ta bort de två stora bromsok bultar för bromsok. Använd breaker bar om de är på mycket snäv.
4

Skjut bromsok från rotorn. Stötta bromsok med tråd på en närliggande suspension bit så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket kan skada den. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket och bromsok fästet. Ta bort de två 21-mm skruvarna som håller bromsoket transportören på och ställ den åt sidan.
5

bort ställskruven som håller rotorn på med en T30 Torx bit. Drag av rotorn från navet. Sätt lite anti-gripa på rotorn monteringsytan och skjut den nya rotorn på navet. Installera Torx ställskruven.
6

Bolt bromsok transportören igen. Rengör och smörj bromsok stiften och sätt tillbaka dem. Med hjälp av klämman, komprimera kolven i tjocklek så att det kommer att finnas plats för de nya, tjockare bromsbelägg. Installera den nya dynan inuti bromsen och sedan utanför bromsklossen. Skjut bromsok tillbaka på rotorn. Installera bromsok bärare stiften och de svarta plastfodrade.
7

Upprepa alla ovanstående steg för den andra sidan av fronten på bilen. Återanslut sensorn bromsslitaget och vibrationsdämpande klipp. Pumpa bromsen inifrån bilen tills pedalen känns fast.
8

Flytta till den bakre delen av bilen. Spraya broms renare på alla bromsdelarna och eventuella närliggande komponenter och torka ned allt med en ren, torr trasa. Spraya genomträngande smörjolja på stora bromsok bultar. Ta bort de 13-mm bromsok bultar med en socket. Skjut bromsok från rotorn och ta bort de gamla bromsbeläggen. Ta bort bromsok bärare bultar och ställa bromsok bärare åt sidan.
9

Avlägsna T30 Torx skruv bit uppsättning som håller rotorn på. Drag av rotorn från. Applicera lite anti-gripa till rotorn monteringsytan på navet. Skjut in den nya rotorn på och montera ställskruven.
10

tillbaka bromsok bäraren. Använd bromsok kolv verktyget (se Resurser 1) att dra tillbaka bromsok att göra plats för de nya dynorna. Installera de nya dynorna på bromsok bäraren. Skjut bromsok tillbaka på rotorn. Dra bromsok bultar. Upprepa för den andra sidan av baksidan av bilen. Pumpa bromsarna tills de känns fasta.
11

tillbaka hjulen, lyfter bilen utanför pallbockar och sänk den till marken. Ställ i nödbromsen och släpp det några gånger för att ställa in bromsen, vilket är självjusterande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125701.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.