Hur du ändrar en Serpentine Belt på en Hyundai

Byta Serpentine belt på din Hyundai är en viktig del av att upprätthålla motorn. Om remmarna blir skadad eller sliten, kan det misslyckas eller bryta medan du kör bilen. Eftersom bandet förvandlar generatorn, vattenpumpen och servostyrning i bilen, kan fel på bältet orsaka att motorn överhettas, vara svårt att styra och låta batteriet laddas ur väldigt snabbt. Inspektera bältet ofta. Varje gång du byter olja bör du kolla upp det. Saker du behöver
Hylsnyckelsats w /spärr
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera spännarremskivan på framsidan av din motor. Spännaren ser ut som de andra remskivorna men är monterad på en fjäderbelastad arm.
2

Placera en hylsa och spärrnyckel på bulten i mitten av spännaren och flytta spärrhaken moturs för att lindra spänningen på bältet. Skjut den gamla remmen från remskivorna och långsamt låta spänningen tillbaka på spännaren. Addera 3

Placera en ny rem på remskivorna och se till att du följer samma väg med den nya remmen som den gamla följde. Om Serpentine belt blir vänt på remskivorna, kommer tillbehören snurra åt fel håll och kan skadas.
4

Flytta spärren på remspännaren moturs igen och skjut remmen på spännaren. Flytta långsamt spärr medurs för att lossa spännaren och dra åt bältet.
5

Starta motorn och titta på bandet. Visuellt kontrollera att bältet löper sant i alla remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125686.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.