Hur man byter olja i en 2006 Ford Fusion

Ford Fusion infördes 2006 och kunde antingen har en 3,0-liters sexcylindrig motor eller en 2,3-liters fyrcylindrig motor. Även om båda motorerna använder 5W-20 olja utbytesmotor, ersättande oljefilter är mycket olika mellan de två. Den fyrcylindriga använder en patron-stil filtret medan den sexcylindriga använder en kapsel-stil filter. Den mängd ersättande olja som behövs mellan de två motorerna är också något annorlunda. Saker du behöver
Latex handskar
Skyddsglasögon Sida 2 bil ramper
dräneringskärlet
Metric box-nyckel som
6mm hex-head post socket
3/8 tum spärrnyckel
3/8-tums enhet 6-tums förlängning
Shop trasor
filter skiftnyckel, för 3,0-liters sexcylindriga modell
74mm olja hylsnyckel, 14-flöjt, för 2,3-liters fyrcylindrig modell
2010 byte kanister filter, 3,0-liters sexcylindriga modell
7013 byte patronfilter, 2,3-liters fyrcylindrig modell
Funnel
5W-20 olja ( 5 liter för 2,3-liters modellen, 6 kannor för 3,0-liters modellen)
Visa fler instruktioner
1

Kör Fusion sakta upp på två bilar ramper. Dra åt parkeringsbromsen.
2

Öppna huven. Avlägsna oljepåfyllningslocket genom att vrida det moturs. Placera den på en säker plats så att du inte tappar den eller tappa den i motorrummet.
3

Ta på skyddsglasögon och latexhandskar. Ta dina verktyg och utrustning med undantag för tratten och motorolja. Krypa under fordonets front.
4

Placera tråget under oljetråget. Avlägsna oljepluggen pan drain med en metrisk box-nyckel. Se till att du ansluter pannan ordentligt. Oljan kommer att komma ut snabbt vid första och i en liten vinkel bort från pannan. Låt oljan rinna tills det inte längre är sipprar eller droppar från avtappningspluggen hålet.
5

Byt avtappningspluggen och dra åt den tätt. Dra inte åt det. Turning det spola till pannan och sedan ca 1/4 varv i kraft med skiftnyckel bör räcka. Torka pannan och alla omgivande området med förbrukad olja på det med butiken trasor.
6

Ta bort oljefiltret lucka framför oljetråget.
7

Passa dräneringstråget under oljefiltret. Ta bort filtret från 3,0-liter med en oljefilternyckel genom att vrida det moturs tills det lossnar tillräckligt att dränera. Låt det sluta sippra innan du tar bort den helt. Ta mitt oljeavtappningspluggen från oljefiltret höljet på 2,3-liters med 6-mm hex-head manlig socket, en förlängning och spärrfunktion. Låt rinna av.
8

Skaffa oljefiltret drain packning plug ersättning lämnas i byte oljefilter rutan. Ta den gamla från pluggen, och installera den nya. Detta är för 2,3-liters modellen. Byt oljefilter plug hölje drain och återigen dra den tätt. Gör inte åt det.
9

Ta bort oljefiltret hölje av 2,3-liters med ratchet, förlängning och 74mm 14-flöjt olja hylsnyckel. Vrid höljet moturs tills den tas bort helt. Nå upp och dra filtret rakt ner. Ibland kommer filtret ner med höljet. Ta bort 3,0-liters filter genom att fortsätta att svänga motsols tills den tas bort helt.
10

Byt den stora O-ring packning på 2,3-liter olja filter hölje. Detta är också levereras i ersättningspatronen oljefilter box. Gnid en liten mängd olja på O-ringen packning av höljet eller gummipackningen på 3,0-liters byte filter. Glöm den gamla packningen inte är fortfarande fast på oljefiltret flänsen.
11

tillbaka respektive oljefilter för motorstorlek Ford Fusion genom att vända på förfarandet. Kapseln filtret ska dras åt för hand. Oljefiltret höljet bör endast dras åt tätt som avtappningspluggarna var. Torka upp spill eller droppar med butik trasor.
12

Placera en tratt i oljan fylla hålet och häll 4.8 liter 5W-20 olja för 2,3-liters eller 6 liter 5W-20 olja för 3,0-liter. Häll kannor i långsamt så du inte svämma tratten eller olja fylla pipen.
13

tillbaka oljepåfyllningslocket. Dra den i en medsols rörelse.
14

Starta tändningen. Låt den gå i 30 sekunder.
15

Ta bort oljestickan (gul ring handtaget i nedre främre passagerarsidan av motorn). Torka av mätstickan med en trasa. Sätt in den oljestickan röret. Kontrollera mätstickan sitter ordentligt i röret. Ta ur oljestickan och kontrollera slutet för att se oljan kapacitet är i "Safe" intervall (markeringarna på mätstickan är lätta att identifiera).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125682.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.