Olja lagerhylsa Installation

oljefylld sintrade eller porösa bronslager har funnits sedan 1920-talet då Walter Chrysler Chrysler Corporation sökte en teknologi för självsmörjande underhållsfria lager. Dessa skulle vara för lätt till måttligt belastade tillämpningar såsom små fractional-hästkrafter elmotorer eller långsam armar rörelse såsom mekanismer vindrutan torkar. Utgångspunkten var att de inte skulle behöva servas under hela sin normala livslängd. Idag, oljefyllda, grafitfylld och molybden fyllda lager används i praktiskt taget varje mekanism när tillförlitlig långsiktig service behövs. Installera dem är ett enkelt förfarande. Hålla sina egna Oil


oljefylld porösa bronslager sintras under tryck och temperatur till en punkt under smältning där fina metallpartiklar, grafit och andra komponenter får sällskap av värme i en metall-liknande material med upp till 30 procent hålrum. Efter sintringen, är de delar från detta material utsätts för hög vakuum som tar bort alla flyktiga ämnen, inklusive oljor. Sedan önskad kvalitet smörjolja introduceras, och de tomma mikro-tomrum absorberar det. Som en Bearing


Funktion När stålskaft såsom i elmotorer spinn inom oljefyllda lager, det tryck och värme av tillfällig friktion orsaka oljan att migrera ut ur lagrets porer in i bärlagergapet mellan axeln och lagrets innerdiameter. Det är precis tillräckligt med olja för att upprätta en oljefilm, som isolerar axeln från lagret metall. När axeln slutar snurra, migrerar tillbaka oljan in i porerna i lagerskålen, där den förblir tills axeln snurrar igen. Lagren klarar extremt höga stötbelastningar och måttliga till låga hastigheter mycket väl, och kan arbeta i åratal med minimal uppmärksamhet. Många är omgivna med en filt tjock dyna som är indränkt med olja också, vilket fungerar lagret som ett ytterligare oljebehållare. Oljefyllda lagerhylsorna kan vara släta ärmar, eller de kan ha en flänsad ände så att lagret att tjäna radiella och axiella laster samtidigt.
Installation
< p> Den vanligaste tillämpningen av oljefyllda glidlager är i motorer, drivsystem och rörliga reglage på anordningar och maskiner. Deras enkelhet sträcker sig även till installationen. De finns i alla tum-och metriska dimensioner. Den yttre diametern tenderar att vara något överdimensionerad liksom den inre diameter, så att lagerhylsan kan pressas in i en kvarhållande metall borrning, och axeln kan rotera fritt inuti den inre diametern. Ibland är den kvarhållande ytan innerdiametern, och glidytan är på hylsans ytterdiameter. I sådana fall är den inre axeln något överdimensionerad så att presspassning sker på ID. De yttre borrningen skulle vara dimensionerade något större för att bilda en god lagerspel mellan hylsan och hålet.
Installation Detalj

Kontrollera den yttre borrningen att försäkra det är cirka 5 - till 7-tusendelar av en tum mindre än är OD av hylsan. Tryck lagret i enhetligt i ett skruvstäd eller i en liten press. Säkerställa att lagret är på väg rakt in i hålet. Prova axeln i hålet. De flesta program fungerar utan ytterligare manipulation. Användare av oljefyllda glidlager är strängt förmanade att aldrig lap ett lager med slippasta som innehåller fint slipmedel. Lagret från den punkten kommer slitas ut axeln. Om den inre borrningen är uppryms, är det bara att göra med en mycket vass spets verktyg såsom en Forsner lite så porerna inte tätas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125678.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.