Hur du ändrar en PCV ventil i en Cherokee

En Cherokee PCV ventil, eller positiv vevhus Vventilation ventil, hanterar luftflödet genom motorn. Ventilen håller gaser och oljor och andra föroreningar från att rinna tillbaka in i motorn, vilket tvingar luften genom luften renare att rena det. Du behöver inga verktyg för att byta ut en PCV ventil. Du kan köpa en ny ventil på de flesta bildelar butiker. Instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep Cherokee och lokalisera PCV ventil. Du kommer att finna att det ligger på toppen av motorn i mitten av ventilkåpan. Ventilen har en lång, svart gummislang ansluten till det som går från den till luftrenaren.
2

tag i PCV-ventilen och koppla bort slangen som går från den till luftrenaren. Du bör kunna dra bort slangen lätt. Om det inte lossnar, vrid på slangen en aning samtidigt som du drar rakt utåt. Placera slangen åt sidan i motorrummet.
3

Vrid PCV-ventilen och samtidigt dra uppåt för att avlägsna den från ventilkåpan. Ventilinsatserna i ventilkåpan och hålls av en gummigenomföring. Dra rakt uppåt för att frigöra ventilen från genomföringen. Släng den gamla ventilen.
4

in den nya PCV ventilen i samma riktning som den du bort. Kontrollera att den låses på plats, säkra in i genomföringen. Sätt tillbaka slangen från luftrenaren genom att trycka direkt på den öppna änden av ventilen.
5

Stäng huven på din Cherokee och starta motorn för att vara säker på att den är igång ordentligt.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125657.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.