Hur Lossa en Stripped Broms avluftningsventil

En strippad avluftningsventil gör paus pad ersättare svårt och bromsvätska förändras ännu mer. Under dynan byte behöver avluftningsventilen ska öppnas så att överskottet bromsvätska som drivs ut samtidigt öppna bromsoket, inte återvänder igenom bromsledningen. Så att den kan tvingas tillbaka in i ledningarna kan orsaka allvarliga skador. För spolning eller blödning bromsledningarna, måste du öppna ventilen för att tillåta den gamla vätskan att strömma från ledningarna, en mycket enklare process än att faktiskt koppla bort bromsslang från oket. I händelse av att ventilen skruven blir avskalade, kan du fortfarande ta bort avluftningsventil och utföra nödvändiga bromsunderhåll ordentligt. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Skiftnyckel
Bågfil
Flat skruvmejsel
Stor hink
blåslampa
Hammer
Show Fler Instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet i den avskalade bromsledningen avluftningsventil, med uttaget av däcket järn.
2

Lyft bilen med domkraften. Placera domkraften under ramen hos fordonet, nära platsen för den riktade ventilen. Placera pallbockar under ramen av fordonet.
3

bort muttrarna och dra hjulet från hjulbultarna. Om avskalade ventilen är på ett av framhjulen, vrid ratten bort från sidan av den påverkade ventilen, för att få bättre tillgång till bromsok bultar.
4

bort bromsok bultar på sida av bromsoket. Tjockleken är den metall apparat som parentes bromsrotorn. De två bultarna kan tas bort med en skiftnyckel. Ett specifikt dimensionerad skiftnyckel kan fungera bättre, rådfråga din bil bruksanvisning för exakt verktyget
5

Dra bromsok från rotorn.. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Den exakta förfarande för avlägsnande av bromsklossarna varierar bland fordon.
6

Gör ett cross-cut på toppen av den avdrivna avluftningsventilen med bågfil. Se till att de nya spåren är djupa nog att rymma en flat skruvmejsel.
7

Värm område av avskalade ventil med en blåslampa. Ventilen behöver inte bli svedda men värms med 5 eller 6 stadig pass med flamma av facklan.
8

Placera hela tjocklek i en hink med kallt vatten. Dra bromsok från vattnet efter 30 sekunder.
9

Placera platt skruvmejsel i nygjorda spår av bromsvätska avluftningsventil. Tryck på handtaget på skruvmejseln så att bladet sitter ordentligt i spåret. Vrid avluftningsventilen moturs för att ta bort den från bromsoket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125645.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.