Hur att byta batteri i en Ford Expedition

Om batteriet i din Ford inte längre innehar en avgift eller kämpar för att starta trucken på kalla morgnar, kan det vara dags för ett nytt batteri. Många batterier är underhållsfria och medan de kan laddas, du verkligen inte kan göra mycket mer än att byta ut dem om de börjar att misslyckas. Mest Biltema har ett bra utbud av batterier till hands, och många av dessa butiker kan testa din gamla batteriet för att avgöra om batteriet är problemet eller något annat i ditt avgiftssystemet är att skylla. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet under huven på din expedition. Det finns ett plasthölje på toppen av batteriet för att skydda och isolera batteripolerna. Lyft plastkåpan bort batteriet och uppsättningen är åt sidan.
2

Lossa skruvarna på batteriets kabelanslutningar med en skiftnyckel. Ta bort kablarna från batteriet, med början den negativa kabeln. Ta bort pluskabeln nästa och lägga båda kablarna åt sidan och bort från batteriet.
3

Avlägsna bulten på batteriet. Håll ned klämma med en hylsa och spärrskaft. Lyft ut batteriet ur trucken och försiktigt åt sidan på en säker plats. Se till att det förblir upprätt så ingen syra spill ut.
4

Sänk det nya batteriet i motorrummet, och ställ den på batterilådan. Installera nedhållaren klämma och fäst den med fästskruven. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft.
5

Installera den positiva batterikabeln på den positiva polen, fäst sedan den negativa kabeln till den negativa polen. Dra fast bultarna på båda kablarna med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125642.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.