Hur man ändrar främre rotorerna i en Escape

De broms rotorer på Ford Escape är viktiga komponenter för det låsningsfria bromssystemet. Under inbromsning bromspedalen nedtryckt, vilket tvingar bromsvätska genom bromsledningarna. Fluiden pressar bromsok kolvarna, som trycker an bromsbeläggen mot rotorerna, vilket orsakar att Escape att sakta till ett stopp. Om ytan av rotorerna skadas av överdriven eller långvarig scoring av bromsbelägg 'slitagevarnare, eller om rotorerna är skadade på något annat sätt, rotorerna måste bytas ut för att säkerställa korrekt funktion av bromssystemet. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
13-millimeter skiftnyckel
Hammer
Nya rotorer
Brake Spray
ren handduk

Visa mer instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen på Ford Escape. Sätt transmissionen i parken. Lossa muttrarna med uttaget av däcket järn.
2

Lyft bilen med domkraften. Placera pallbockar under ramen av Ford. Ta bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
3

Vrid ratten åt vänster för att komma till bromsok bultar på höger bromsok.
4

bort bromsok bultar med en 13-millimeters fast nyckel. Tjockleken är den metall fäste som omger rotorn. Den innehåller bromsbeläggen och är ansluten till Escape av bromsledningen. När bromsok bultar tas bort, dra bromsok från rotorn.
5

Drag av rotorn från hjulbultarna. Om rotorn är rostig i styrspindeln (den del av fordonet direkt kontakt med baksidan av rotorn) du måste använda våld för att avlägsna rotorn. Om du inte ska använda rotorn igen, kan du använda en hammare för att banka rotorn fria från fordonet. Var noga med att slå rotorn och inte de övriga delarna i bromssystemet.
P Om du planerar att använda rotorn trycker rotorn, med en hammare, den höga hatten yta (den mindre rotorringen som sticker ut från den större planet av rotorn). Avlyssning kommer bryta bindningen av rost och gör att du kan dra rotorn från bultarna.
6

Ta den nya rotorn ur förpackningen. Spraya alla sidor av rotorn med broms renare. Rotorerna levereras med packning olja på dem, för att bevara rotorns ytor. Oljan måste tas bort innan rotorerna kan installeras. När ytorna besprutas, torka rotorerna för att bli av med överflödigt rengöringsmedel och upplöst olja.
7

Placera rotorn på hjulbultarna, med den höga hatten ytan vänd ut. Byt bromsok runt ny rotor och skruva i bromsok bultarna med nyckeln.
8

Vrid ratten åt höger för att byta ut den vänstra rotorn. Ta bort bromsok bultar, ta bort bromsok, ta bort rotorn, spray och torka den nya rotorn, och placera den på hjulskruvarna.
9

Byt bromsok till vänster rotorn och dra åt skruvarna med den 13-millimeters fast nyckel.
10

Vrid ratten så hjulen pekade framåt.
11

Sätt tillbaka hjulen på Escape hjulbultar och skruva på muttrarna för hand.
12

Lyft Ford med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
13

Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125638.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.