Hur man byter en Mazda 6 Drivrem

Inspektion och utbyte av serpentin drivrem på din Mazda 6 kommer att hålla bältet från att misslyckas och lämnar dig strandsatta. Den Serpentine belt bör kontrolleras under dina vanliga serviceintervallen och bytas om den är sträckt, slitna, spruckna eller har halka och göra buller. Serpentin rem driver generatorn, vattenpump, luftkonditionering kompressor och servostyrning pump, så fel på bältet gör att bilen att överhettas, och el-och styr-system kommer inte att fungera. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Leta serpentin remspännaren på framsidan av motorn. Placera en hylsa och spärrskaft på bulten i mitten av remspännaren och vrid medurs för att släppa spänningen på remmen.
2

Skjut drivremmen bort av spännaren och tillbehör remskivor sedan långsamt släpp spännaren. Låt inte det snäpper tillbaka eftersom skador kan uppstå på våren och mekanismen om detta händer.
3

Ta bort den gamla remmen från motorrummet och installera en ny rem på tillbehöret remskivorna. Sväng remspännaren medurs med hylsa och spärrskaft skjut sedan den nya serpentin bälte över det.
4

släppa spänningen på remspännaren och låt det ta bort slacket från den nya remmen. Du behöver inte justera det något mer än detta. Spännaren är utformad för att hålla den exakta mängden spänning på Serpentine belt för din Mazda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125606.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.