Skillnader i Fuel Filter

Även om alla bränslefilter huvudsakligen utföra samma jobb, det finns en hel del variationer i specialitet, och vissa konstruktioner är bättre än andra. Den största variationen i den typ av material som används för fallet och filtermedia, vilket påverkar filtrets tryck, flöde kapacitet, vilken storlek på partiklar den kan filtrera och hur ofta det kommer att behöva vara back-spolas eller ändras. Fall

Den mest synliga skillnaden mellan bränslefilter är det yttre höljet, vilket skiljer sig från filtrets syfte och placering. De första bränslefilter var funktionsdugliga enheter med en metall ytterhölje. Denna design har nästan genomgående av biltillverkarna, men mest bort funktionsdugligheten av filtren, tvingar föraren att byta hela enheten.

Eftermarknad filter som tillämpas på äldre förgasarmotorer har inkluderat både plast och glas, vilket gav bilens ägare möjlighet att kontrollera filtret skick utan att ta bort det. De flesta moderna bilar använder yttre skal tillverkat av rostfritt eller galvaniserat stål, vilket krävs som bränsleinsprutning motorer kräver mycket högre bränsletryck än förgasarmotorer.
Servicevänlighet

Även de flesta tillverkare säljer bilar med förseglade bränslefilter, servas enheter är fortfarande vanliga på dieselfordon som traktor med släp och anläggningsmaskiner. Användbara filter unbolt från ena änden och tillåta avlägsnande och utbyte av dess filterelement. Detta är en viktig egenskap för dieslar, som dieselbränsle kan tjockna och gel under extremt kalla förhållanden. Dieslar också ofta kräver primning av bränslefiltret om de har körts torr.
Filter Elements

tre grundläggande typer av filter element existerar. Den primära bränslefiltret på många fordon använder en bomull-gasbinda elementet, som flyter bra och gör ett bra jobb med att hålla stora skräp som rost skala, löv och pinnar från skada bränslepumpen.

Nästa i raden är oftast en crepe-papper filter, som använder ett element viks tillbaka på sig många gånger om för att öka filtrering område. Papper filter kan fånga mindre skräp bättre än filter gasväv men ändå flyta väl och tar lång tid att täppa. Det är av denna anledning som de flesta bilar har ett pappersfilter installerad någonstans mellan bränslepumpen och motorn.

Mycket fin nylon skärmen filter var en gång betraktas endast lämplig som ett sekundärt filter (placerades i raden efter primärt filter) men blir allt mer populärt inom fordonsindustrin segmentet som primärvalen. En traditionell nackdel med nylon skärm filter är att de kräver täta-spolning för att avlägsna bebyggda föroreningar, men moderna filter har inbyggd tryck-kretsar som gör detta automatiskt. De flesta moderna europeiska bilar kommer med antingen servas eller icke-funktionsduglig nylon-skärmen filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125586.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.