Batteri Prius Borttagning

Prius Honda hybrider använder batterier nås från den bakre delen av bilen. Det finns en hel del arbete i att ta bort batteriet, men när dess livslängd tar slut det är nödvändigt. När du tar bort det, ta dig tid att göra det på rätt sätt för att undvika skador på andra delar av fordonet. Påbörjar arbetet


Ta ut interlock från batteriet och låt det sitta i fem minuter. Ta bort baksätet ur bilen och det material som täcker bålen och placera dem på ett rent område. Du kan använda en uppsättning trim klipp tång för att dra rattarna ut som håller klädseln på plats.

Avlägsna plattan som täcker de högspänningsledningar som leder från batteriet till omriktaren. Bär högspänning skyddshandskar när hanteringen av dessa delar av utrustning även om det inte finns någon spänning avges. Med nyckeln tas ut blir det ingen spänning, men som en säkerhetsåtgärd detta är mycket viktigt. Ta bort alla bultar och skruvar med en skiftnyckel och skruvmejsel och lägg dem på ett säkert ställe. Använd låsningen som du har tagit bort från batteriet för att lossa den lilla plast hållaren som ytterligare säkrar plattan på plats. Skjut plåten bort i samma riktning som tangenten.
Demontering

Använd en CAT III mätare för att kontrollera spänningen går över de två trådarna. Ta bort ventilen och trummorna med lämpliga verktyg beroende på vad som håller dem på plats. Koppla ur batteriet styrenhet (BMC) och ta bort kablarna.

Du kommer att se två konsoler och flera bultar som du måste ta bort. Du kan göra detta med hjälp av en skiftnyckel och en stjärnskruvmejsel. Om du arbetar ensam, använder en sele för att ta bort batteriet, men om någon hjälper dig, även om det kan vara besvärligt, kan den flyttas med två par händer istället.
Överför Batteri
p Det finns vissa delar som är på den gamla batteri som måste tas bort innan förfogande om du vill installera ett nytt batteri. Dessa delar köps separat så att du kan köpa ersättare, men det finns inget behov av att, om de fortfarande är i funktionsdugligt skick.

Dessa poster ingår modulens batteri kontroll, omkopplingsmod likriktare (SMR), temperatursensorer, vent grenrör och kablar batteri. Facket där det lagras är i slutet av batteriet. Ta bort skruvarna som håller dem på plats och ta bort dem. Du behöver inte eltejp eller isolerade verktyg för denna process. Ta sensorerna med händerna, använd en hakad spatel för att ta ut vent grenrör och haka kablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125581.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.