Hur vill kolla överföringsproblemen

En klirrande ljud eller rysning av din bil är ganska bra indikatorer som bilens automatlåda kan vara lite sjuk. Andra symtom är svåra eller slarvig växling mellan växlarna, enligt Pro Automotive och Transmission. Moderna sändningar har blivit ännu mer komplicerad och sofistikerad med nya interna datorer. Men snarare än panik och räknar med att behöva byta ut felaktig överföring, kan bara några få enkla steg hjälper dig att diagnostisera möjliga överföring problem som kan vara billigare att fixa. Saker du behöver
Mätsticka
Rag
Pappershandduk
bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om din "kolla motor "ljuset är på genom att titta på bilens display. Var medveten om att en glödande "check engine" light inte automatiskt betyder att något är fel med din växellåda, bara en läsning av den diagnostiska programkod använder ett felsökningsverktyg kommer att berätta detta
2

Kontrollera. den "OD" ljus, eller "överväxel" ljus. Om detta blinkar, föreligger ett internt transmission problem som sannolikt kräver uppmärksamhet av en mekaniker. Återigen kräver detta slags problem som ett diagnostiskt verktyg fästas till datorns port. Detta är en gratis tjänst av vissa auto mekanik och delar butiker, medan andra avgift för detta.
3

Kontrollera om motorn hackar eller inte vibrerar normalt genom att låta den köra med överföringen i parken. Genom att trampa på gaspedalen, kan du berätta om motorn går ojämnt. I detta fall kommer en motor tuning hjälp.
4

Kontrollera den automatiska nivå transmissionsolja med mätstickan genom att ta ut det, kontrollera nivån, rengöring av det med en trasa och återinföra det. Se till att fordonet står på plan mark och kontrollera vätska då motorn är varm. Om nivån är låg, tillsätt rätt vätskan så att nivån upp till hela märket, enligt AA1Car.com. Kontrollera marken där du parkera din bil för att se om fläckar eller en pool är närvarande. Även om du kan tillfälligt lägga ny transmissionsolja till motorn, kräver detta problem i slutändan uppmärksamheten från en mekaniker, eftersom en läcka kan skada transmissionen internt.
5

Notera transmissionsolja nyans och lukt genom att släppa några av vätska från oljestickan på en pappershandduk. Vätskan ska vara röd eller ljusbrun och bör spridas. Om det ser mörkt brun, luktar bränt och inte sprids, vätskan är förmodligen inte bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125567.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.