Prius Skötsel & Underhåll

Att hålla en bil i god form är ett klokt beslut. Till att börja, upprätthålla en bil ordentligt oftast blir topp dollar om det är upp till försäljning. Vidare förbättrar oddsen för att ha en smidig enhet, med några överraskande mekaniska problem. Även om Toyota Prius är en hybrid, är den grundläggande vården av bilen så enkelt som att ta hand om ett icke-hybridfordon. Serviceavgifter för Prius är inte högre än icke-hybridbilar och kan utföras vid varje återförsäljare. Prius är konstruerad för att ha en tjänst checkup varje 5000 miles rutinkontroller
p Det är viktigt att ta Prius för denna rutin checkup, där olje-och luftfilter kommer att ändras och fordonet kommer att vara kontrolleras för läckage och andra detaljer som rör bilens motor och prestanda. Att göra dessa kontroller på återförsäljare är perfekt, eftersom de föra ett register och kan övervaka bilens optimala prestanda. Om det inte finns någon närliggande återförsäljare, se till mekanikern som valts är Toyota certifierade. Detta kommer att säkerställa att allt görs för att bilen stannar under tillverkarens garanti.

Annan fördel med att hålla dig uppdaterad med bilens serviceschema är att de vätskor, såsom frostskyddsmedel och motorolja, ska hållas vid optimal nivå utan att behöva kontrollera dem personligen.
Bränsleförbrukning

Vid körning i staden, hålla ett jämnt tempo och accelerera bilen sakta efter några stoppljus, i syfte att hushålla med bränsleförbrukningen. De miles per gallon index kan övervakas på Prius 'prestanda skärmen genom att trycka på Info-knappen och sedan trycka på touch-screen knapp märkt "konsumtion."

När landsvägskörning eller på långa resor med mestadels platt terräng, använd funktionen farthållare. Farthållaren bidrar till att upprätthålla en jämn hastighet och hjälper till att spara bensin. För att förbättra gas körsträcka ännu mer, hålla däcken vid rätt inflationen.
Spara bromsarna

När fallande ett berg eller en lång klass, plats växelspaken handtag på "B", som i huvudsak kommer att styra Prius "hastighet utan behov av bromspedalen kontroll. Denna teknik förhindrar pauser från överhettning och förlänger deras liv. Addera Interiör Underhåll

Tvätta Prius, helst med en "beröringsfri" biltvätt systemet, minst en gång per månad. Damm, föroreningar och salt, om att leva nära havet, äta bort på bilens lack och saltet kan så småningom korroderar metallen. Också hålla insidan av bilen ren genom att dammsuga golvmattor och klädsel, att hålla bilen snygg. En detalj av bilen är dyrare än en enkel biltvätt, men är ett bra sätt att tvätta alla säten och mattor, och vaxa utsidan för extra lackskydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125559.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.