Hur Byt U-fogar på en TR6

U-leder (universalkopplingar) på en Triumph TR6 är viktiga komponenter i drivlinan. U-fogar tillåter drivaxeln (även kallad en propelleraxel) för att snurra smidigt när det är bultad till växellådan i ena änden av bilen och den sista enheten i den andra änden. Om lagren i den U-lederna slits, är resultatet växellådan vibrationer, clunking ljud från drivlinan och så småningom skrikande ljud. U-fogar ska inspekteras regelbundet och bytas ut om det behövs. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
gummiklubba
Avfettaren
tänger Spårringstång
Visa fler instruktioner

1

Hissa upp bilen med en domkraft och placera den säkert på pallbockar eller lyfta bilen med en bil hiss för att komma åt undersidan. Ta bort avgassystemet från mitten av röret tillbaka om det blir i vägen för att ta bort drivaxeln.
2

Markera relationen mellan drivaxeln fläns och den universella (U-joint) fläns för montering i vardera änden av drivaxeln. Gör så exakt ett varumärke som du kan så att drivaxeln kan återmonteras i samma orientering.
3

Unbolt fyra skruvar och låsmuttrar som fäster drivaxeln till flänsen på slutväxel (vid den bakre änden). Unbolt de fyra bultar som fäster den andra änden av drivaxeln till växellådan. Du kan behöva använda två öppna nycklar för att ta bort skruvarna och muttrarna snarare än en sockel på grund av bristen på avslut.
4

Dra drivaxeln från bilen. Spray avfettningsmedel på oket för U-fogar och avlägsna smuts, olja och smuts med en trasa och en stålborste om det behövs.
5

Ta bort låsringarna som håller lagerkapslarna till U- gemensamt ok med låsringstång. Knacka oken med en gummiklubba för att frigöra lagerkapslarna och rullarna nålen. Återkalla lagerkapslarna och spindel, som är den del inne lagerkapslarnas som har fyra kors-liknande vapen.
6

Rengör oken och tidskrifter på vardera änden av drivaxeln. Se till att fettet passager är helt klar.
7

Smörj alla delar med litiumfett och installera nya spindlar i drivaxeln oket. Montera nålrullarna i lagerbanorna. Se till smörjnipplar (om så utrustad) möter drivaxeln och inte oket så att U-lederna kan smörjas.
8

tillbaka lagerkapslarna på spindeln och knacka lagren i så att de sitter jämnt i spindeln. Byt låsringarna som håller lagerkapslarna på plats.
9

tillbaka drivaxeln slutväxeln och växellådan, se till att de markeringar som gjorts på drivaxeln och flänsarna linje upp ordentligt. Dra åt bultarna och muttrarna som håller drivaxeln på antingen slutet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125544.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.