Ford Taurus Performance Tips

När den först infördes 1985, Ford Taurus omedelbart blev standard mellanstora sedan av Ford Motor Company Fleet. Efter mer än tjugo år i tjänsten, är Taurus fortfarande en av Fords mest sålda fordon. Medan Ford Taurus är knappast en högpresterande fordon, såvida du räkna sällsynta SHO modeller, kan du ändå uppnå bästa möjliga prestanda med lite vaksamhet och omsorg. Däck

En av de första knapparna för att ha något fordon presterar bättre är däcken. Alla däck är inte skapade lika, och vid val av nya däck till din Taurus, bör du vara uppmärksam på var du normalt kör och vilken typ av prestanda du vill uppnå. Längre däck, på grund av deras hårdare gummiblandningar, tenderar att ge en grövre rida och inte levererar greppet mjukare däcken uppnå. Mjukare däck kommer att ge dig en jämnare gång och bättre hantering. Oavsett vilken typ av däck du bestämmer dig, måste de underhållas för optimal prestanda. Vi rekommenderar att du kontrollerar och ställa dina däckens lufttryck varannan vecka och att du har däcken roteras var 5.000 till 6.000 miles.
Fuel

Precis som med däck, är inte alla bränslen skapade lika. Lägre oktantal bränslen är bra för din Taurus, men de tenderar att lämna efter fler fyndigheter, vilket kan sänka prestanda bränslesystemet. Vissa bensinstationer tillhandahålla bränslen med städare redan i bränslet, t.ex. Techron, som bekämpar uppbyggnaden av skadliga avlagringar. Med hjälp av en tank eller två av högre oktantal bränsle periodvis också kan hjälpa, som de högre brännskador oktan bränsle vid en högre temperatur och är effektivare per gallon, vilket ger bättre bränsleekonomi. Ford rekommenderar att du också lägga till en flaska Techron bränslesystem renare att tanken en gång eller två gånger per år, beroende på körsträcka du sätta på din Taurus.
Underhåll

Effekterna av regelbunden-schemalagt underhåll på din bil kan inte underskattas. Smutsig olja förhindrar en motor från drift med full effektivitet. Ett igensatt luftfilter förhindrar motorn från att dra in tillräckligt med luft för att riktigt bränna bränsleblandningen. Försämras transmissionsolja inbjuder halka och vridmoment förlust mellan motorn och marken.

Även om du bara delvis försummar dessa saker, kan de skapa en kumulativ effekt som kommer att beröva din Oxen i dess prestanda. Olja bryts ned och förvandlas till slam, som täpper upp motorn. Igensatta luftfilter låter smuts att passera och förorena mass sensor luftflöde, vilket i sin tur ger felaktiga avläsningar till datorn hindrar det från att övervaka blandningen luft bränsle ordentligt. Försämrat transmissionsolja gör friktionen att bygga i din sändning, vilket leder så småningom till överföring misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125541.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.