Jeep Wrangler Drivlina Felsökning Råd

Jeep Wrangler har varit en populär bil med off-road entusiaster och dagliga pendlare likadana sedan 1987. Genom år av militära tester och civila försäljning, har jeepar förblivit lite förändrats. Den vanligaste drivlinan installationen är 4.0L motor och 42RE transmission. Men som med alla skapelser finns hicka längs vägen. Engine Trouble

Jeep har använt en mängd olika motorer i Jeep Wrangler med utan tvekan den mest kapabla att vara 4.0L inline-sex cylinder. Medan motorn producerar endast 190 hk, är det en kapabel setup för ännu en kraftigt modifierad Jeep Wrangler. Som med alla motorer, är rutinunderhåll nyckeln till att förebygga problem och se till motorn fungerar korrekt. Några vanliga problem med 4.0L är grova Tomgångsval, oljeläckage och kylsystem korrosion systemet. Alla dessa problem har lösningar som kan fyllas av någon med någon mekanisk erfarenhet. Korrigeringen för en grov tomgång är ett enkelt spjällhus och förgasaren renare.

Bort förgasaren från motorn och rengör den. Denna regel bör göras vart tredje eller fjärde år, beroende på körförhållanden. Oljeläckage orsakas vanligen av oljepumpen misslyckas i förtid. För att åtgärda detta, dränera olja från oljetråget och ta bort pannan. Oljepumpen är fäst till undersidan av motorn med två 9/16-inch bultar som kan tas bort med en spärrhake och ingångar. Reservdelar finns tillgängliga från bildelar butiker och återförsäljare. En eftermarknad oljepump eller fabriken ersättare kommer att vara en perfekt swap för den gamla pumpen. Jeep insåg sitt problem och omgjorda pumpen i mitten av 1990-talet för att åtgärda problemet. Det korrosion Problemet beror faktiskt från den metall som används för att kasta vatten pump och lagerhus termostat. Kylvätska skulle bokstavligen äta bort metallen över tiden orsakar fel och flera motor överhettning frågor. Återigen Jeep erkänt sitt misstag och tillverkade nya delar för att ersätta den gamla designen.
Transmission Trouble

Flera sändningar finns i Jeep Wrangler. Den vanligaste setup inkluderar den ökända 4.0L diskuterats tidigare. Denna motor är nästan alltid parad med 42RE, också namngett 44RE. En pålitlig arbetshäst transmission, har denna transmission blivit ryggraden i Wrangler. Även om det inte är helt klart frågor har 42/44RE haft några problem med sin kylning. Växellådan överhettad snabbt på klättringar, kullar, bogsering eller något som sätter mer stress än vanligt på växlarna. Den mest rekommenderade lösningen är att installera en överföring svalare. Detta kommer att bidra till lägre överföringshastighet temperatur och göra de driftstemperaturer att vara ca 50 grader kallare beroende på körsätt. Som transmissionsolja värmer upp, förlorar den sin viskositet eller smörjning effekt. Att överföringssystemet kylare möjliggör mjukare växlingar och mer flytande liv. Se till att du också ändra vätskan och överföring filtret på en regelbunden basis, och det kan också bidra till att förlänga livslängden på 42/44RE.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125538.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.