Vikten av en Tändstiftsgap för gas körsträcka

isärglidning dina tändstift kan göra mer än att ge dig mer motoreffekt. Du kan effektivisera er motor, med andra ord, kan du förbättra din gas körsträcka. Körstil
p Om du försöker att förbättra gas körsträcka, börja med din körstil. Steady kommer kontrollerad start och stopp spara på gas och ger dig möjlighet att justera tändstift gapet för ökad körsträcka effektivitet.
Mät Miltal Effektivitet

Nästa gång du fyller din bensintank, nollställa trippmätaren. När du fyller det nästa, dela körsträcka du gick med antalet gallons du använt - detta kommer att vara din utgångspunkt för att göra justeringar
Optimera Gap
<. p> Tillverkare-rekommenderade tändstift luckor är för värsta tänkbara scenarier, kalla klimat och motorer i behov av en tune-up. Öka ditt tändstift gapet med .010 tum för att optimera för att driva en väl avstämd bil i varmare väder.
Spänning

Du vill inte öka det tändstift gapet för mycket eftersom det tar mer spänning för att få en gnista till båge med en större lucka. Gör en liten justering och provning.
Test

Du kanske kan se skillnad i känslan av motorn vid justering. Bara se till att du har gjort en förbättring, göra om körsträcka per gallon test för att se hur bra (eller dåligt) du har gjort.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125532.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.