Hur balanserar jag min Svänghjul?

Svänghjul balansering är en invecklad process som, precis som broms rotorer, kan endast utföras av en maskin för att se till att specifikationerna är på vad de borde vara. Med hjälp av ett svänghjul kvarn, kan processen att balansera och resurfacing din svänghjulet fyllas i cirka 30 minuter. Svänghjul Balancing

Svänghjul balansering, även kallad "resurfacing" i vissa kretsar, kommer att jämna ut kroppen av svänghjulet att göra för bättre kontakt med kopplingen vid körning. Om du någonsin har märkt din koppling slirar när du kör, är det oftast på grund av att ha djupa repor i svänghjulet som hindrar den normala driften av kopplingen och svänghjulet. Små saker, som glider eller skakningar vid växling, är oftast det första tecknet på att du måste balansera din svänghjul.

Fäst svänghjulet till slipmaskinen genom att hålla den i mitten och fästa bulten genom hålet av svänghjulet för att hålla den på plats. Vid start av maskinen, kommer den att rotera svänghjulet och börja spraya en kylande vätska på svänghjulet för att ge smörjning och dessutom tillåter den inte att värma upp och spricka eftersom kvarnen börjar arbeta.

Processen tar cirka 15 minuter eftersom kvarnen kommer att gå över kroppen av svänghjulet långsamt och få alla fördjupningarna ut och göra det smidigt. Denna process kan endast ske på ett svänghjul ungefär två gånger innan den måste bytas ut, eftersom det inte kommer att finnas tillräckligt med metall för att hålla svänghjulet vid optimal prestanda. När maskinen är klar att gå över kroppen, stänga av maskinen. Låt svänghjulet svalna en stund innan det sätts tillbaka på bilen.
P Om skårorna är för djupt på svänghjulet (vilket innebär att du kan passa tumnageln i dem), måste du ersätta din svänghjul eftersom Det är vid den punkt där balanseringen inte kommer att hjälpa. Balansen kommer att sätta den ur specifikationer och lämnar dig med en fara i bilen vid körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125521.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.