Hur att hoppa en Toyota Prius

Toyota Prius är en medelstora hybrid elbil som kan köras på bensin och elkraft för att öka avståndet och gas körsträcka. Normalt när ett bilbatteri misslyckas, är det lätt att ansluta en fungerande batteri till batteriet för att starta om den. Eftersom Prius har två batterier som driver det (en för bilen och en för färddatorn), måste du vidta olika åtgärder, beroende på vilket batteri misslyckas. Saker du behöver
annat fordon
Standard startkablar
12-volts nätaggregat
12-volts kraftkablar
Visa fler instruktioner
Bil
batteri Underlåtenhet
1

Öppna huven på Prius och lokalisera batteriet som används för att driva bilen själv. Placera ett annat fordon med ett fungerande batteri framför Prius, med de främre stötfångarna nästan rörande.
2

Vrid fungerande bil och öppna att bilens huva. Hitta batteriet och fäst de vanliga startkablar till lämpliga batteriklämmor (röd för positiv och svart till negativ).
3

Fäst den andra änden av kablarna till terminalerna på batteriet av Prius.
4

Slå på arbetsfordon och låt det rev i några sekunder. När arbetet fordonet är på, starta Prius. Prius bilbatteri bör komma till liv och bilen ska starta.
Datorer batteri Underlåtenhet
5

Öppna den bakre delen av Prius och lokalisera datorn poäng batteri tillgång, som är ansluten till den extra batteriet i bakre bagageutrymmet. ena änden av 12-volts strömkabeln i 12-volts nätaggregat
6

Plug. Anslut de andra ändarna i batteriet-kontakter i Prius.
7

Starta nätaggregatet och vänta tills det är fullt laddat upp (det brukar ta några sekunder).
8

Starta Prius när strömförsörjningen är fullt laddat upp. Den färddator ska börja fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125506.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.