Så att ta isär en Bilinteriör

Om du återställer eller anpassa en bil, men inredningen är mer än sannolikt kommer att få viss uppmärksamhet också. Under årens lopp, bilinredningar tar riktig stryk av förare och passagerare klättrar in och ut. Ta bort en bil interiör för renovering eller utbyte är relativt inblandade, men kan göras med rätt verktyg och förhållningssätt. Det rekommenderas att du konsultera en verkstadshandbok specifik för din bil när du tar bort en interiör. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Skruvmejslar
(platt huvud och Phillips) katalog Allen skiftnycklar
Metall och plast skrapor
Respirator
Visa fler instruktioner

1

bort sätena först. Detta gör det lättare att ta bort resten av inredningen och tillåter dig att ha mer utrymme. Platserna är vanligen hålls i med fyra skruvar, två på framsidan och två på baksidan. Skjut sätena tillbaka för att komma till främre bultarna och framåt för att komma åt de bakre skruvarna. Skruvarna tas bort med antingen ett uttag eller en insexnyckel. Ta baksätena samt.
2

Ta bort sadeln reglagen och adaptrar om de fortfarande monterade i bilen. Dessa är i allmänhet avlägsnas med en sockel samt.
3

bort foten väl paneler på vardera sidan av bilen i foten brunnar. Dessa kommer att hållas i med skruvar och eller klipp. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Om panelerna hålls med clips, bara dra försiktigt på panelerna för att släppa dem.
4

bort mittkonsolen, som vanligtvis är bultad i golvet och eventuellt till en del av instrumentbrädan. Några av de skruvar eller bultar kan döljas. Koppla loss alla kablar eller kablage fästa mittkonsolen och ta bort den från insidan.
5

bort säkerhetsbältena, som hålls i med stora bultar på golvet och bakom sätena.

6

Dra mattan upp. Vissa fordon har stor i ett stycke, gjutet mattor som avlägsnas i ett stycke. Övriga bilar, särskilt klassiska bilar, har multi-piece mattor som tas bort en sektion i taget. Notera hur mattan bitarna överlappar för senare installation av den befintliga mattan eller ny matta.
7

Avlägsna ljuddämpande under mattan. Använd andningsskydd när du gör detta för att undvika inandning av dammet från ljuddämpande och limmet som håller ljuddämpning på plats. Skrapa upp häftmassa fortfarande på brädorna med en mejsel och stålborstar.
8

Ta headliner. Detta kan kräva att de främre och bakre fönstren tas bort eftersom kanten av innertaket får tuck mellan fönstren och kroppen. Fönstren bör avlägsnas genom en professionell butik för att undvika att bryta dem, vilket potentiellt kan leda till en kostsam fix. Ta dörrhandtagen
9

, fönstret växlar eller vevar om bilen inte har makt fönster. Dessa delar hålls vanligtvis på med små dolda skruvar eller clips. Avlägsna armstödet, som vanligtvis är bultad till dörr genom dörrpanelen. Ta bort dörrpanelen, som hålls på med clips eller skruvar. Dra försiktigt panelen av om det hålls på med clips. Sätt klippen i en plastpåse så att du inte tappar bort dem. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125504.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.