Vad göra när Check Engine lampan blinkar och slocknar sedan

Ibland ljussensorer på instrumentbrädan i bilen kommer att gå på och gå ut sporadiskt, vilket gör att du kan vara bekymrad över vad som händer under huven. Detta flimmer för check-motorn ljus kan betyda ett antal saker, och du bör undersöka alla av dem att vara säker på att din bil inte har mekaniska problem. Håll ett öga på det

Bilar är oerhört komplicerade maskiner, särskilt i dessa dagar, eftersom allt är programmerad genom marker och kretsar. Ibland finns glapp i elektroniken, som orsakar sensorlampor inne i bilen för att komma på, eller felaktiga switchar sensor som säger något är fel när det verkligen ingenting är fel. Om lampan tänds en gång och sedan slocknar, håll utkik för det, så ibland en strömstöt inom elsystemet i bilen utlöser det ljuset momentant. I detta fall är det inget fel.
Särskilda villkor

Växtodling check-motorn ljuset kommer på och sedan gå av vid vissa tidpunkter, till exempel när det regnar , när du inte har ändrat din olja under en längre tid eller när det är väldigt varmt ute? Dessa är alla ledtrådar till varför detta ljus kommer på, som du bör ta hänsyn till innan man kommer till en slutsats.
Bring till mekaniker
p Om mönstret fortsätter att hända, ta bilen till en mekaniker för diagnos. Rapportera ledtrådar du har samlat. Om mekaniker diagnos låter inte rimligt eller låter sanslöst dyra, ta bilen till en annan mekaniker och få en andra eller tredje åsikt. Du kanske vill ta med bilen på, be en mekaniker för att ta reda på om det finns ett problem med motorn, utan att nämna sensor ljus, och se vad han säger. Detta är det bästa sättet att ta reda på om problemet är mekanisk eller bara en defekt sensor eller instrumentbrädan ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125499.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.