Korrekt underhåll av lättmetallfälgar

Tillsammans med regelbunden rengöring och beskriver din bil eller lastbil, ska hjulen rengöras och underhållas på rätt sätt också, särskilt om de är legeringar. Lättmetallfälgar är en viktig aspekt av ett fordons värde och prestanda. Lyckligtvis är väl hand om lättmetallfälgar inte så svårt och i grunden handlar om regelbunden rengöring och därefter polering bevara målgång. Saker du behöver
hjul

Alu bör rengöras och detaljerat regelbundet. Du behöver en slang och vatten, en tvätt mitt (eller åtminstone mjuka trasor), en mjuk fälgborste och några stora detailing tops för att rengöra svåra att nå områden. Du behöver också en högkvalitativ, mild hjulrenöring, en polska som är specifik för din hjulets finish och fordonsindustrin vax om du har hjul som är klart belagd eller målad. Om du har anodiserade alu-fälgar, kommer du behöva lite vaselin. Addera Rengöring Lättmetallfälgar

Rengör hjulen på en varm dag, men försök inte att göra det i direkt solljus. Starta rengöringsprocessen genom spolning hjulen bort med slang och vatten. Spraya insidan ekrarna så bra som du kan och inuti hjulhuset för att få bort all smuts och skräp. Skölj så mycket smuts från hjulen som möjligt med slangen för att minimera risken för repor när du rengör hjulen. Blötlägg tvätta mitt eller rengöring trasa i en blandning av tvål och vatten och skrubba hjulen försiktigt. Skölj dem med slangen. Använd hjulet borste för att rengöra insidan ekrarna och skölj igen. Slutligen, om det finns områden som fortfarande är smutsigt att du inte kunde komma till, använda bomullspinnar. Skölj hjulen igen och sedan torka dem ordentligt med en ren, torr, luddfri trasa.
Polering och vaxning

typ av använda polermedlet eller om du använder vax beror på dina hjul "finish. Om du har kromade fälgar, använd en krompolish. För polerade aluminiumfälgar, använd en aluminium polish, för hjul som har varit klart belagda, målade, använd en högkvalitativ bil vax för att skydda lacken. Applicera polish eller vax med en ren trasa och polera målgång av hjulet. Om du har anodiserade fälgar, hoppa över polering och stryk på ett tunt lager vaselin på ytan för att bevara och skydda den.
Diverse Care
p Om din bil har en fin uppsättning legeringar, överväga ett par andra saker förutom rengöring. När din bil har legeringar, försök att undvika att köra över vassa gupp och gropar för att undvika skador. Även legeringar är starkare än stålfälgar, kan de ändå få böjda eller spruckna, vilket kommer att kräva ersättning eller en dyr reparation på ett hjul butik. När du parkerar bredvid en trottoarkant, försök att stanna 6 eller 8 inches från betongen för att undvika "bromsa" hjulen, vilket är när hjulen faktiskt ta kontakt med trottoarkanten och få en stor skölp eller repa. Bromsa skador innebär en kostsam reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125498.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.