Hur man installerar en Triumph TR6 Vattenpump

En fordonets vattenpump är den komponent i kylsystemet som ser till att kylvätskan cirkulerar kontinuerligt under motorn. Som sådant är det en avgörande betydelse för Triumph TR6 hälsa att vattenpumpen vara i gott skick. Tack vare avslut i en TR6 motorrummet, byta vattenpumpen i denna tappning sportbil är inte så svårt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Packning tätningsmedel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft upp fordonet med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. På TR6, kan ramen användas för att höja fordonet.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Det finns en liten dräneringshål på botten av radiatorn med ett beslag som kan vridas för att tappa ur kylvätskan. Sätt kylvätska i en container.
3

bort den övre kylarslangen från termostathuset. Ta bort de två 13mm bultarna på termostathuset med en sockel. Lossa termostaten inuti huset.
4

Ta bort de tre långa 13mm bultar som Bolt vattenpumpen till huvudet. Notera där bultarna går, eftersom de är olika långa.
5

Ta bort den nedre slangen på vattenpumpen genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel och koppla den hårda linje som går till värmaren. Lossa fläktremmen genom att lossa spännskruven som håller fläktremmen till generatorn. Skjut bort fläktremmen av vattnet remskiva. Dra vattenpumpen ur motorrummet.
6

Rengör vattenytan pump parning så att det finns ingen packning material. Placera ett litet skikt av packning tätningsmedel på monteringsytan och placera en ny packning vattenpump på plats över tätningen.
7

Installera den nya vattenpumpen på baksidan av borttagning. Montera de tre 13mm skruvarna och dra åt dem med en socket.
8

Montera termostaten i termostathuset. Använd en ny packning och montera locket termostathuset.
9

Sätt tillbaka övre kylarslangen till termostathuset och nedre kylarslangen till den nedre delen av vattenpumpen. Sätt tillbaka den hårda linjen för värmaren. Sätt tillbaka fläkten bältet.
10

Fyll kylaren. Sänk TR6 till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125475.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.