Hur man kontrollerar för kortslutningar i en bil

Försöker kolla efter kortslutning i en bil kan vara en mekaniker mardröm. En kortslutning är oftast inte något som du lätt kan hitta. Det kan inte bero på en bar eller blottade ledningar vidrör metall. Det kan också orsakas av något så subtilt som isoleringen på en tråd härdning med åldern och blir oförmögna att skydda tråden, så att en kortslutning som bildas när den tråden passerar över metall. Följ dessa steg för att kontrollera om en kortslutning i en bil utan att förlora ditt sinne. Saker du behöver
Multimeter Sida 2 krokodilklämmor
# 12 tråd
Elektriska tång
rakblad
Elektriska märklappar (om så önskas)
Visa fler instruktioner
1

Ställ in din multimeter. Läs tillverkarens instruktioner för att ansluta sönder för att mätarna. Följ dessa anvisningarna för att även slå på den och ställa in mätaren till ohm.
2

Skär en bit av # 12 elektrisk tråd ca 20 meter lång. Skala en tum av isolering av båda ändar. Fäst en alligator klipp i varje ände.
3

Välj ett tillbehör till att börja med och ta bort kabeln för kraftförsörjning från det. Till exempel, dra tråden från höger bakre blinkers (dvs., en brun tråd). Clip ena änden av tråden du gjorde i steg 2 till slutet av denna tråd. Fäst den andra änden till någon av multimetern sonder.
4

Kontrollera för kortslutningar. Flytta ned tråden, isoleringen av kabeln med multimetern sond som inte är ansluten till krokodilklämman punkteras. Gör detta varje 10 inches. Om du har svårt att tränga igenom isoleringen med sonden, använda ett rakblad att skrapa av tillräckligt med isolering för att avslöja tråden och tryck sedan sonden till tråden. Om siffrorna på ditt ohm displayen går upp, så har du ingen kortslutning mellan startpunkten (där krokodilklämman på tråden är) och sonden. Fortsätt röra ned tråden (bort från det klippta änden) och testa tråden var 10 inches. Om du genomborra tråden och din ohm display ändras inte, det finns en kortslutning i det avsnittet.
5

Lokalisera kortslutning. Undersök området som just testat ha en kortslutning (området mellan det senaste testet punkten och den sista). Leta efter uppenbara saker som bara ledningar, brände isolering eller trasiga områden tråden - ta bort och byta kabeln att rätta till det. Om du ser något, antar isoleringen på tråden har misslyckats och ta bort och ersätta hela avsnittet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125469.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.