Hur berätta om du har knäckt oljetråget under din bil

Den oljetråg på din motor är oftast den lägsta punkten på ett fordon, och som sådan, kan det ta en hel del övergrepp. Stora nedgångar i vägen och gå för fort över vägbulor kan orsaka pannan att spricka vid nedslaget, så oljan att läcka ut och, om de lämnas därhän, potentiellt tömma motorn på olja och orsaka stora skador. Men innan du går ut och fixa pannan, måste du först avgöra om det är pannan eller bara packningen som omger det. Saker du behöver
Jack
Jack står
Automotive avfettningsmedel
Shop handdukar
Ficklampa
2-fot med 2-fots kartong square
Lod

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är helt säker på pallbockar innan du kryper under den.
2

Spray fordonsindustrin avfettningsmedel på oljetråget och den nedre halvan av motorn, rengör det hela med en Några butik trasor. Var noga med undersidan av motorn är helt ren, och att det inte finns någon olja eller fett någonstans ses.
3

Använd ficklampa för att söka i botten av oljetråget för någon uppenbara nedslagsmärken, såsom bucklor eller avskrapade färg. Titta och se om du kan märka några uppenbara sprickor. Stanna under fordonet i minst 10 minuter, och se om du kan se någon olja aktivt droppande från pannan.
4

höja fordonet bort av domkraften med domkraften och sätt tillbaka den marken. Skjut 2-fot med 2-fots kartong square under oljetråget och tillåta fordonet att sitta i minst en dag.
5

Titta under bilen med ficklampan och titta på kartongen. Om det finns olja på kartong, hålla lodet under oljetråget så att punkten på bob pekar på olja plats på kartong. Varhelst din hand är att vara källan till läckan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125459.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.