Gör det själv Auto Trunk Struts Installation

Trunk struts är en del av ditt fordon som du förmodligen sällan tänker på, men de lägger mycket till sin bekvämlighet. Som namnet antyder, bål struts är stagen som sträcker när stammen öppnas och håll den i det övre läget. När de är slitna, kan de vara mer av ett irritationsmoment än en hjälp, eftersom när du sticka huvudet eller armarna i bagageutrymmet bagageluckan kan rasa på dig. Det är obekvämt i bästa fall och rent av farlig värst. Vad du behöver

Tack och lov, installera nya trunk struts är en uppgift som även den mest oerfarna hem mekaniker kan göra på några minuter. Du kommer att behöva nya stöttor, som finns på nästan alla stora Biltema och kan kosta allt från $ 20 till $ 40 per strut. Beroende på din bil, kan du behöva en tång nål näsa och eller en skruvmejsel, men det är om detta.
Ta bort de gamla Struts

Öppna din bål och stötta upp med basebollträ eller en golfklubba. När du har stammen upptryckt, inspektera trunk struts och bestämma hur de är fast på bilen. På vissa bilar är stagen hållit på med en klämma som håller stiftet att staget roterar. Använd nåltång att dra klippet bort så att tappen och staget kan tas bort. På andra, det finns montering boll som hålls på plats av en klämma. Borttagning måste ta bort klippet med tång eller med en platt skruvmejsel och sedan poppar montering bollen var den monteras på bilen.
Byt Struts

När du har de gamla stagen ut, installera din nya trunk struts i omvänd ordningsföljd. Placera staget på plats med stift eller montering bollen och sedan installera klippen för att hålla allt på plats. När du har stagen på plats, testa stammen. Stäng den sakta för att se till att den inte binder, att stammen inte böja och att den stängs smidigt och fullt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125448.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.